Payitaht Abdülhamit 14.bölüm 2.fragmanı yayınlandı.

Payitaht Abdülhamit 14.bölüm 2.fragmanı yayınlandı.
Sevilen tarih dizisinde acaba bu hafta neler var? Sultan’ın yaptığı planlar Payitaht’taki ayaklanmaların, dış devletlerin baskılarının önüne geçebilecek mi? Yoksa Osmanlı tarih sahnesinden siliniyor mu?

Cuma akşamlarının ilgiyle takip edilen dizisi Payitaht Abdülhamit’in 14. bölüm 2. fragmanı yayınlandı. Yeni bölüm 2 Haziran Cuma akşamı saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında olacak…Payitaht Abdülhamit Dizisinin yeni bölümlerini canlı tv kalitesiyle izleyebilirsiniz.
Bakalım Payitaht’ta bu hafta neler olacak? Ermeni ayaklanmaları son bulacak mı? Devletin düşmemesi için sultan neler yapacak? Herzıl ve diğerlerinin bundan sonraki tertibi ne olacak? Gerçekten de sultan ağabeyi Sultan Murat’ı katlettirecek mi?

Payitaht Abdülhamit’in konusu ne?
Dizinin ana konusu, Osmanlı Devleti'nin ve 1876 senesinde tahta çıkan Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde gösterdiği var olma mücadelesidir. Aynı zamanda dizide Sultan Abdülhamid’in hayatı da konu alınıyor. Abdülhamid Han'ın tahtta olduğu yıllar olan 1896’dan sonra yaşanmış önemli gelişmeler bilimsel bir dille izleyiciye aktarılıyor. Osmanlı'nın zaferiyle sonuçlanan Yunan Harbi, Filistin topraklarının istenildiği 1. Sinonist Kongresi, Sultan Abdülhamid ilk ciddi adımı olan Hicaz Demiryolu çalışmaları gibi olaylar, diziye damga vuran olaylar arasında sayılıyor.

Payitaht Abdülhamit’in oyuncu kadrosu.
Başrolünde Sultan Abdülhamit karakteri ile Bülent İnal'ın olduğu dizinin kadrosunda, Özlem Conker, Hakan Boyav, Elif Özkul, Saygın Soysal, Akın Akınözü, Gözde Kaya, İbrahim Kendirci, Selen Öztürk, Berkan Şal ve Ezgi Eyüboğlu yer alıyor.

01-06-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar