Payitaht Abdülhamit 3. Bölümde Neler Oldu?

Payitaht Abdülhamit 3. Bölümde Neler Oldu?
Payitaht APayitaht Abdülhamit 3. Bölümde Saray karışıyor... Padişah Hiram'ın mesajını çözüyor, hain Paşa'ya yaklaşıyor. Mahmut Paşa'nın karısı ondan şüpheleniyor. Diğer yandan Teodor Herzıl Yahudi devletini kurmak için ilk kongreyi topluyor...

Payitaht Abdülhamit 3. Bölümde Neler Oldu?

TRT 1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamit 3. Bölümde, Kol Ağası Celal’in Hiram’ı takibi sonucu elde ettiği izlenimlerden, Sultan bir ipucu yakalar. Hiram’ın Hain Paşaya gönderdiği mesajı çözen Sultan tam Hiram’ın dediği saatte bir yemek düzenler. Gelmeyen Paşa Hain Paşa olacaktır. Ancak Mahmut Paşa hain planlarına devam etmektedir. Hiram’ı saraydan çıkararak, payitahttan kaçırma planı yapar. Bunun için Sultanın kendi eliyle yaptığı ve Almanlara hediye ettiği trenin sandığında Hiram’ı kaçırmayı planlar. Ancak planları tutmaz, sandığı tutan ipler sandık gemiye yüklenirken kopar ve sandıktan çıkan Hiram kaçıp Mahmut Paşa’nın evine saklanır.

Yahudilerin lideri seçilen Herzıl senatoda Yahudilere, dünya tarihini değiştirecek bir konuşma yapar. Bu toplantı İsrail Yahudi Devletinin temellerinin atıldığı toplantıdır.

Annesinin sıkıştırmalarıyla Sultan’a bütün olup biteni anlatmak için yola çıkan Şehzade, babasının yanına varmadan Mahmut Paşa ile karşılaşır. Mahmut Paşa’nın tehditlerinden korkan Şehzade hizmetçi kızı öldürenin dayısı Mehmet Paşa olduğu iftirasını gidip babasına söyler. Sultan da derhal Mehmet Paşa’nın tutuklanması kararını verir. Bu karar çıktığında Alman konsolosluğunda bulunan Mehmet Paşa Alman hükümetine sığınır.

Bidar Hatun’un erkek kardeşi Mehmet Paşa’nın hain olduğuna inanmaya başlayan Sultan’la Bidar Hatun arasında da soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştır. Bunun ilk göstergesi olarak Sultan haremin idaresini kardeşi Seniha Hatun’a verir. Şehzade attığı iftiradan pişmandır ve bu yüzden halası Seniha Hatun’a Kocası Mahmut Paşa ile ilgili bütün olup biteni anlatır ve halasının aklına şüphe tohumları saçar.

Sultan demiryolu için toplanan paraların idaresini Mahmut Paşa’ya vermeden önce onu fakir ancak yardımsever bir köylünün evine götürerek ona gereken dersi verir. Ancak Mahmut Paşa’nın planı yardım paralarıyla Herzıl’ın kuracağı bankaya ortak olmaktır.

Sultan yine üstün zekasıyla Alman hükümetine sığınan Mehmet Paşa’nın kendilerine iade edilmesi işini çözer.Bidar Hatun’da kardeşinin hain olduğunu düşünerek onu kendi hançeriyle öldürmek için planlar yapar.

Arabacı Ömer başına gelen olaylar sonunda istemeden de olsa sarayın bazı sırlarının içine girmiştir. Özellikle Mahmut Paşa ile ilgili gördükleri Paşa’yı ipe götürecek cinstendir.

Seniha Hatun Şehzadenin söylediklerinden sonra kocasıyla ilgili gerçekleri araştırmaya koyulur.

Marangozhaneye bırakılan not ve yanında hizmetçinin öldürülmesinde kullanılan bıçağı gören Sultan’ın kafası çok karışır. Ahsen’in yaptığı kahveden zehirlenen Sultan Paşalar toplantısında bayılır.

Bakalım Payitaht Abdülhamit 'in bir sonraki bölümde bizleri ne gibi sürprizler bizleri bekliyor?

15-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar