Payitaht Abdülhamit 6. Bölümde Neler Oldu?

Payitaht Abdülhamit 6. Bölümde Neler Oldu?
Sultan Abdülhamit içeriden ve dışarıdan tüm yapılanlara rağmen, Hilafet Makamının hakkını vermeyi şu ana kadar kusursuzca başardı. Mahmut Paşa’nın ve Herzıl’ın bitmek tükenmek bilmeyen entrikalarına bakalım Sultan daha ne kadar dayanabilecek?

31 Mart Cuma günü TRT 1 ekranlarında seyircisiyle buluşan Payitaht Abdülhamit dizisinde Sultan, demiryolu üzerine yerleştirilen bombanın malumatına önceden ulaştığı için gerekli önlemleri alır ve ne Fatma Sultan’a ne de makinelere bir zarar gelmez. Bomba patladığında infilak eden sadece boş bir trendir. Ancak Hiram ve Herzıl bunun hesabını görmek için kirli planlarını daha da arttırırlar. Hiram hem kaybettiği gözünün hem de yaptığı işte muvaffak olamamanın cezası olarak seri cinayetler işlemeye başlar. Öldürdüğü insanları da halk tarafından sevilen, saygı gösterilen insanlardan seçer. Seçtiklerinden biride gözünü kaybetmesine neden olan Ömer’in annesidir.
Herzıl’ın planında da yeminli Yahudileri Kutsal Pulin gününde Osmanlı kılıklı İngiliz Ajanlarına katlettirmek vardır. Planına göre böyle bir olay Osmanlıların yaptığı düşünüldüğünde dünyada büyük ses getirecektir. Ancak bu olaydan Sultan önceden haberdar olur ve Celal ve Kemalettin Paşa’ları paşalık vazifesinden azlettirerek Filistin’e katliama engel olmaları için gönderir.
Bidar Sultan, Seniha sultan’ı yaralı kızı kaçırmak isterken suçüstü yakalar ancak her şeye hazırlıklı olan Mahmut Paşa’nın bu olay içinde önceden yapılmış bir planı vardır. Bütün bunları kardeşi Mehmet Paşa’yı temize çıkarmak için yapan Bidar Sultan Seniha , Sebahattin ve Mahmut Paşa’nın ortak çalışmalarıyla çaresiz başladığı yere geri döner. Mahmut Paşa hain ilan ettirdiği Mehmet Paşa adına gemi hisselerine yüklüce para yatırtır ve bunu onun hainliğine delil olarak kullanır.
Yine Mahmut Paşa’nın eşsiz zekasıyla Sarah terzi kılığında saraya girmeyi başarır ancak onu bekleyen bir sürpriz vardır. Ahsen’in (Melike)odasında onu, sultan beklemektedir.
Filistin’e giden Celal ve Kemalettin Paşa’lar orada Türkmenlerle işbirliği yaparak Yahudileri kurtarma planları yaparlar. Ancak İngiliz Ajanlar onların geleceğini yakaladıkları Osmanlı Ajanı’nın üzerinden çıkan nottan öğrenmişlerdir. Hem Yahudileri hem de onları katletmeyi amaçlamaktadırlar.

 

01-04-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar