O Hayat Benim'e Büyük Şok!

O Hayat Benim'e Büyük Şok!
Ne diziler gelip geçti yanından... Bütün rakiplerine karşı hep dimdik ayakta duran Fox Tv'nin O Hayat Benim dizisi son haftalarda artık eskisi gibi rahat değil. O Hayat Benim ne zaman final yapıyor?

            

                                           O Hayat Benim'e Büyük Şok!

Ne diziler gelip geçti yanından... Bütün rakiplerine karşı hep dimdik ayakta duran Fox Tv'nin O Hayat Benim dizisi son haftalarda artık eskisi gibi rahat değil.

Bir dizi başladığında hikaye, yönetmen, bir iki karakter hatta dizinin fikir babası hikayecisi ve senaristi değişir ama castı neredeyse tamamen değişmez. O Hayat Benim'in ilk bölümlerini izleyenlerle şimdiki bölümlerini ekranda görenler farklı bir dizi zannedebilirler. Ana karakterler aynı olsa da onlara yeni hikaye açılımları yapılamadığı için fazla süreleri olmuyor. Seyirci ekranda onlardan çok yeni karakterleri görüyor. Çoğu zaman reklam aralığı kadar dizinin gerçek yüzlerini ekranda göremiyorsunuz.  

            Nerede o eski Efsun! Ya annesi Nuran...

İkisinin sahneleri uzun uzun yazılır, seyirci de  bıkmadan usanmadan izlerdi. Tabii burada Nuran'ı Nuran yapan Yeşim Ceren Bozoğlu'nun başarısını da unutmamak lazım.

Sürekli olarak hikayenin dibine vurarak ilerlemiş bir dizide aynı seviyede kalmak da bazen reyting kaybettirir. O Hayat Benim, genel izleyiciye hitap eden hikayelerine devam etse de ana karakterlere sürükleyici hikaye kurulamadığı için gün değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Çünkü, seyirci bir diziye karakter için bağlanır. İlk bölümlerden itibaren Bahar karakterini canlandıran Ezgi Asaroğlu'nun soğudukça buz gibi olan oyunculuğu Efsun'u ön plana çıkarmıştı. Bu da dizinin ömrünü uzatabildiği kadar uzattı. Hatta iyi rakiplerine karşı uzun süre bir numara bile oldular. Sonrası ise malum... 

            O Hayat Benim ne zaman final yapıyor?

Aslında Fox Tv'nin pazar günleri için en büyük avantajı Survıvor seyircisi ile etkileşimi olmayan bir seyirci kitlesine sahip olmasıydı bunu da uzun süre iyi kullandı. Yani O Hayat Benim farklı bir kanalda olsa şimdiye kadar dizi çöplüğüne gönderilirdi. Bu sene başlamış olan bir dizi olsaydı yine çoktan final yapardı. Hala belli bir seyirci kitlesi olması ve reytinglerinin idare etmesi diziyi kurtardı. Genel izleyicide 10-12 reyting alan diziyi Trt'nin yeni başlayan dizisi Lise Devriyesi'nin bile reytinglerde altına alması düşündürücü.

            Hayat Şarkısı, O Hayat Benim'i yedi bitirdi.

Salı gününden pazar gününe alınan Hayat Şarkısı hikaye konsepti aynı olan O Hayat Benim'in gününün değişmesine neden olan en büyük etkendir. Aynı konsepte iki dizinin mücadelesini yeni ve akıcı olan Hayat Şarkısı kazandı. Kanal D, finale giden dizisinin gününü değiştirerek hem diziyi kurtardı hem de Fox Tv'yi yaktı! Ama Fox Tv, Hayat Şarkısı izleyicilerine ulaşmak için diziyi salı gününe koydu. Bu karar bir nebze de olsa durumları düzeltecektir ama O Hayat Benimi için final çok yakın...

 

 

04-04-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar