Payitaht Abdülhamit 7. Bölümde Neler Yaşandı?

Payitaht Abdülhamit 7. Bölümde Neler Yaşandı?
Saray’a giren Sarah Edea’dan sonra sarayda hareketli günler yaşanır. Sultan’ın asıl amacı Ahsen’den önce onun mazisini çözmektir.Haremdeki hanım Sultan kavgalarıyla baş etmek de, Sultan Abdülhamit’in validesine düşecektir.

Payitaht Abdülhamit 7. Bölümüyle TRT 1 ekranında izleyenleriyle buluştu. Mahmut Paşa’nın terzi kılığında saraya sokmayı başardığı Sarah, Ahsen’in (Melike)yanına girdiğinde planlanmayan bir şey olur ve Ahsen’in yanında Abdülhamit ile karşılaşır. Ahsen ile konuşamadan da askerler tarafından götürülüp sarayda alıkonulur. Sarah’ın alıkonulmasının ardından Herzıl ve Hiram onu saraydan kurtarıp Parus’un gözüne girmek için adeta yarışırlar. Sonunda da Sarah’ı kurtarmayı Hiram ve Mahmut Paşa ikilisi başarır. Çünkü Hiram’ın elinde Ömer’in annesi vardır. Ömer’in annesi ile Sarah Hanım’ı takas ederler. Ancak Hiram, Ömer’in annesini Ömer gelmeden toprağa gömdüğünden Ömer annesini bulduğunda artık çok geçtir. Asiye Hanım şehadet mertebesine ulaşır.
Filistin’e gönderilen Kemalettin ve Celal Paşa’lar görevlerinde muvaffak olurlar ve Yahudileri katledilmekten kurtarırlar. Payitaht’a dönerken yanlarında birde yaralı İngiliz ajanı vardır. Bunu duyan Herzıl tren patlatma olayından sonra ikinci kez hezimete uğrar. Ancak kirli planlarına devam eder. Bu defaki planında Ermenileri de, Osmanlıya karşı kullanacaktır.
Mazisini hatırlayamayan Ahsen Şehzadenin kendisine olan aşkını da kullanarak bazı malumatlar edinmeye çalışır. Hatırladığı tek şey babasının cenazesidir ve Sarah’ın ona söylediği ‘’babanı Abdülhamit öldürdü’’ sözüdür.
Ahsen’in babasının kim olduğunu öğrenen Sultan, aynı zamanda çok eski bir sırrı da çözmeye çalışır. Gerçektende Ahsen’in babası Efrahim Efendi ile Sultan’ın çok eski ve gizli bir bağı vardır.
Bidar Sultan Fehime’den gelen malumatla, kızı Naime ve Hatice Sultan’ın Kemalettin Paşa’ya olan alakasını öğrenir. 
Hizmetçi kız savaşında, Seniha Sultan hizmetçi kızı oğlu Sabahattin’e nişanladığından kızı kendi haremine götürmek ister. Buna mani olmaya çalışan Bidar Sultan, Sarah hanımdan aldığı yazılı vesikayla, Mehmet Paşanın hesabına yatırılan paranın Mahmut Paşa’nın hesabında olduğunu gösterir.

Asıl işi hayır işleri olan Fatma Sultan ise haremde yaşanan bu kadın sultan kavgalarıyla baş etmesi için Abdülhamit Sultan’ın Validesi’ni harem’e davet eder. 

 

08-04-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar