'Payitaht Abdülhamit' in 2.bölümünde neler oldu?

'Payitaht Abdülhamit' in 2.bölümünde neler oldu?
Diziseverlerin merakla beklediği Payitaht Abdülhamit dizisi, ikinci bölümüyle cuma akşamı izleyici ile buluştu. İlk bölümde olduğu gibi tarih sahnesinden detaylar barındıran dizinin ikinci bölümünde neler oldu?

“Payitaht Abdülhamit” in 2.bölümünde neler oldu?

Diziseverlerin merakla beklediği Payitaht Abdülhamit dizisi, ikinci bölümüyle cuma akşamı izleyici ile buluştu. İlk bölümde olduğu gibi tarih sahnesinden detaylar barındıran dizinin ikinci bölümünde, demiryolu haritasının sarayda değiştirilmesiyle birlikte İngilizlerle gerilen ilişkilerin etkileri sürdü. Aynı zamanda Sultan Abdülhamid’in(Bülent İnal) hilafet makamının gücüyle Hindistan’da da İngilizler büyük bir darbe aldı. Hindistan’daki Müslümanlar ayaklanıp İngiliz Bayrağını indirdi ve yerine Osmanlı Sancağı dikildi. Tabi bütün bunlardan sonra düşman da Sultan’a karşı büyük planlar yapmaya başladı. Theodor Herzl (Saygın Soysal), gazetesinde kendisine gelen gizli bir nottan sonra ortalığı karıştıracak bir manşet yayınlar. Manşet “Ölü İmparator” dur.

Diğer yanda Mahmut Paşa da Saray’da planlar yapmaya devam etmekteydi. Bunun için Hiram’ı organize etmekle işe başladı. Ancak yaptıkları planlar tutmadı ve organize ettikleri suikast girişiminden, Sultan yara almadan kurtuldu. Mahmut Paşa da, kendini planladığı bu gizli işten çok kurnazca bir hamle ile sıyırmaya çalıştı. Ancak Sultan’ın planları da Mahmut Paşa’nınkileri aratmayacak cinstendi. Sultan, Hiram’ı serbest bırakıp bu planın sorumlusu olarak sürpriz bir ismi tutuklattı. Bu hamle sonrası Harem’de de büyük bir endişe meydana geldi. Sultan serbest bıraktırdığı Hiram’ın her hareketini kontrol etmesi için Kolağası Celal’i görevlendirdi. Ancak Celal’e göre Hiram kimseyle temas kurmazken, Sultan Celal’in söylediklerinden yola çıkarak çok önemli bir ipucu yakaladı.

“Payitaht Abdülhamit” 3.bölümde neler olacak?

Bakalım merakla beklenen dizinin üçüncü bölümünde izleyicileri hangi sürprizler bekliyor? Sultan, Saray’daki haini bulabilecek mi? Mahmut Paşa kirli oyunlarına devam edebilecek mi? İngilizlerin Devlet-i Aliye’yi ortadan kaldırma planları nasıl işleyecek? Bütün bunların cevabını izleyiciler, merakla bekledikleri üçüncü bölümde arayacak.

08-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar