PowerTürk TV kapanıyor mu? Power Group'tan açıklama!

PowerTürk TV kapanıyor mu?Power Group'tan açıklama!
1 Şubat'ta yayın akışını sonlandıran Kral TV'nin ardından PowerTürk TV'nin de kapatılacağı iddia edildi. Power Group konuyla ilgili ne dedi? PowerTürk TV kapanıyor mu?

Hayatımızın her alanına giren teknoloji birçok olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Öyle ki 20 kişinin yapacağı işi bir makine yapınca diğer 19 kişi işsiz kaldı. Elbette bu olumsuz gelişmeden Müzik piyasası da etkilenecekti. Ve haberler peşisıra gelmeye başladı.

Sırada Powertürk mü var?

2003 yılından beri müzik hayatını sürdüren Powertürk ile ilgili bir iddia ortalıkta dolaşmaya başladı.  Peki bu söylentinin kaynağı neydi?

Her şey 1 şubatta Kral tv’nin dijital yayına geçmesiyle başladı. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk videolu müzik kanalı Kral TV, 1 Şubat’tan itibaren dijital yayında faaliyetini sürdürmeye başladı. Bu olay sosyal medyada bomba etkisi yaptı. Bunun üzerine Kral TV sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. “Kral TV, 1 Şubat'tan itibaren yayınlarına sadece dijitalde devam edecek… 1 Şubat itibariyle sadece Kral Mobil Uygulaması, Apple TV Kral Uygulaması, Kral Müzik YouTube Kanalı ve http://kralmuzik.com.tr  ve çok yakında Smart TV üzerinden yayınlarımıza ulaşabilirsiniz!” 

Kral Tv’nin aniden küçülmeye gitmesi müzik dünyasında deprem etkisi yaptı. Uzun yıllardır müzik piyasasında liderliği kimseye kaptırmayan Kral Tv’nin kısıtlamaya gitmesi “acaba sıra kimde?” sorusunu akılara getirdi.

Sırada Powertürk mü var?

Çok geçmeden bu soru işaretini Müzik Onair’dan Özcan Beylan dile getirdi. Özcan Beylan, Powertürk TV’nin önümüzdeki Haziran ayında kapanacağını iddia etti. İddiası yabana atılacak gibi değil, çünkü her iki kanal da ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Doğuş grubuna ait.

Powertürk nasıl tepki gösterdi?

Daha haber bomba etkisini yitirmeden Power Group'tan yalanlama geldi.  Power Group'tan yapılan açıklamaya bir göz atalım:  "Power Group’a ait Powertürk TV’nin kapanacağına dair haber, gerçeği yansıtmamaktadır. Powertürk TV, Power Group bünyesinde Haziran 2003’ten bu yana yayın hayatına başarıyla devam etmektedir ve kapanması söz konusu değildir. Power Group tüm platformlarda her zamankinden daha da istekli ve güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir."

Geçmişte neler olmuştu?

İsterseniz biraz geçmişe gidip müzik piyasasına bir göz atalım. Müzik dünyasının ilklerinden olan Kral TV, Türkiye'nin ilk video müzik kanalı olarak 1994 yılında yayın hayatına başlamıştı. Peşisıra diğer kanallar arzı endam etmeye başladı. Powertürk de 2003 yılında oldukça iddialı olarak bu piyasada yerini aldı.

Ah Bu İnternet!

Müzik kanallarının altın yılları internetin hayatımıza girmesiyle sarsılmaya başladı. Teknolojik gelişmeler, reklam gelirlerinin düşmesi, müzik dinleyicilerinin dijital platformlarda daha geniş seçeneklere ulaşabilmesi müzik kanallarını ikinci plana attı. Kanal sayısının çoğalmasıyla pastadaki pay da düşünce iflaslar kaçınılmaz oldu.

Şimdi neler olacak?

Her ne kadar Müzik Onair’dan Özcan Beylan’ın haberi yalanlansa da kulislerde diğer müzik kanallarının zor durumda olduğu ve birer birer kapanacağı ciddi ciddi konuşuluyor. Bekleyip görelim, müzik kanalları bir bir kapanacak mı yoksa açıklamada denildiği gibi “Power Group tüm platformlarda her zamankinden daha da istekli ve güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürecek” mi?

07-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler