Rasim Özdemir'de olan 'Kavuk' Arka Sokaklar’ın ünlü oyuncusuna verildi!

Rasim Özdemir'de olan 'Kavuk' Arka Sokaklar’ın ünlü oyuncusuna verildi!
Türk tiyatrosunun en önemli objelerinden biri olan 'Kavuk' en son usta oyuncu Rasim Özdemir'deydi. Özdemir ise 'Kavuğu' Arka Sokaklar’ın ünlü oyuncusuna verecek!

Kavuk geleneği Türk tiyatrosuda önemli geleneklerden biri. Gelenekselleşen 'Kavuk' devri de tiyatrocular ve sanat dünyası için önemli bir haber. Yıllar içerisinde çeşitli zamanlarda el değiştiren 'Kavuk', en son usta oyuncu Rasim Özdemir'e verilmişti. Özdemir'de bulunan 'Kavuk'un devri ise gerçekleşiyor. Ustalardan öğrencilere geçen 'Kavuk' bu kez Kanal D'nin uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'daki karakteriyle herkes tarafından tanınan tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh'a verilecek. Merakla beklenen haberi duyuran ise kavuğun sahibi Rasim Özdemir oldu.

Rasim Özdemir kavuğu kime vereceğini açıkladı!

Türk Tiyatrosu'nda kavuk geleneğinin kökeni 1920'li yıllara dayanıyor.  Bu gelenek Türk tiyatrosun büyük tuluat ustası Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, kendinden sonra bu geleneği devam ettireceğini düşündüğü öğrencisi İsmail Dümbüllü'ye vermesiyle başladı. Kel Hasan Efendi'den, İsmail Dümbüllü'ye, ondan Münir Özkul'a, Ferhan Şensoy'a ve son olarak Rasim Öztekin'e geçen 'Kavuk'un yeni sahibi sevilen oyuncu Şevket Çoruh oldu. Rasim Öztekin,  kavuğu kendinden sonra bu geleneği devam ettirecek Şevket Çoruh'a teslim edeceğini açıkladı.

Kavuk, Şevket Çoruh'a verilecek!

Şevket Çoruh kavuğun kendisine teslim edileceğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından mutluluğunu paylaşan ve konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan usta oyuncu Şevket Çoruh o açıklamada, "Kişisel çabamızla doğurup, seyirci ve meslektaşlarımız desteği sayesinde yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde, resmi makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken, bizi sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan yine ustalarımız oldu. Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel asan Efendi'den, İsmail Dümbüllü'ye, ondan Münir Özkul'a, Ferhan Şensoy'a ve Rasim Öztekin'e geçen "kavuk"un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim. Bu onuru tüm ustalarım ve her şeye rağmen tiyatro yapmaktan vaz geçmeyen tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşlarımla buluşana kadar yaşasın sanat, yaşasın tiyatro…" ifadelerini kullandı.

27-08-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar