RTÜK’ten bir ilk O kanala sürpriz ceza!

RTÜK’ten bir ilk O kanala sürpriz ceza!
Verdiği cezalarla kanalların canını yakan RTÜK’ten bir ilk yaşandı. RTÜK’ten ceza alan kanal hangisi ve ceza ne oldu? Bu ibretlik ceza haberimizde.

Verdiği cezalarla dikkat çeken RTÜK’ten bir ilk yaşandı. Seyirci RTÜK’ten ceza alan kanalı ve niçin ceza aldığını sorguluyor. Verdiği cezalarla eleştirilen RTÜK’ten bu sefer ibretlik bir ceza geldi. Çok konuşulacak ilginç ceza tüm detaylarıyla haberimizde.

RTÜK’ten bir ilk. O kanala sürpriz ceza!

Verdiği ilginç kararlar kadar cezalarıyla can yakan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor kanallarından olan S Sport’a sürpriz bir ceza verdi. Şimdiye kadar benzerine pek rastlanmayan ceza S Sport’un yayınlarını sınırlı olarak durdurdu. Gerekçe ise muadil kanallara ibret olacak cinsten. RTÜK, 16 Mayıs’taki RB Leipzig-Freiburg ve 17 Mayıs’taki Greuther Fürth-Hamburg maçlarında kumara özendirici nitelikte yayın yaptığı için S Sport’un yayınlarını sınırlı olarak durdurdu.

Gerekçe, Kumara özendirme!

S Sport adından da anlaşılacağı üzere bir spor kanalı. S Sport, Bundesliga, Bundesliga 2 ve İngiltere Premier Lig başta olmak üzere birçok spor organizasyonunu naklen yayınlamasıyla tanınıyor. Yayın sırasında kumara özendirici tavrı nedeniyle S Sport, 27 ve 28 Haziran günlerinde 2’şer saatliğine kapatıldı. 27 Haziran’da 16.20 ile 18.20 arasında, 28 Haziran’da ise 14.20 ile 16.20 arasında normal yayınlar yerine RTÜK belgeseli, S Sport ekranlarında yayınlandı.

Kumara özendirici nitelikte yayın yapılamaz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun anayasadan aldığı yetkiye göre hiçbir kanal, kumara özendirici nitelikte bir yayın yapamıyor. Bu yayınları yapmaya yeltenen kanallar geçtiğimiz yıllarda tüm gün kapatılıyordu. Artık kanallar tüm gün kapalı kalmıyor. Bu yasaya binaen 16 Mayıs günü 16.20 ile 18.20 arasında S Sport’ta yayınlanan RB Leipzig-Freiburg mücadelesinde kumara özendirici içerikten dolayı 40 gün sonra yine Cumartesi günü aynı saatte canlı yayın kapatıldı ve zorunlu RTÜK belgeseli yayınlandı. Bu yüzden Almanya Bundesliga 34’üncü hafta maçları S Sport ekranlarında kendine yer bulamadı. 17 Mayıs günü Bundesliga 2 mücadelesinde de benzer durum cereyan etti. Furth-Hamburg mücadelesinde kumara özendirici nitelikte bir yayın yapıldı ve cezası kesildi. 28 Haziran günü 14.20 ile 16.20 arasında S Sport, yine RTÜK belgeseli yayınlayan S Sport’un belgesel yayını sırasında alt metinde bir açıklama yapıldı. Canlitv olarak bu açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

 

 

Kumarın reklamı yapılamaz!

“ Bu program, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 22.05.2020 tarih ve 2020/21 sayılı toplantısında alınan 8 nolu kararı uyarınca kuruluşumuzun 17-05-2020 tarihinde saat 14.20 de canlı olarak yayınladığı Greuther Fürth-Hamburg futbol kulüpleri arasındaki maç yayınında 6112 sayılı Kanunun 8'inci maddesisin birinci fıkrasının (h) bendinde yer alan, "yayın hizmetleri kumar oynamayı özendirici nitelikte olamaz", ilkesinin ihlali nedeniyle tedbir uygulaması sonucu yayın durdurulan program yerine yayınlanmaktadır.”

30-06-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler