Kanal D Bay Yanlış İçin Yayın Durdurma Talebiyle Mahkemeye Başvurdu!

Kanal D Bay Yanlış İçin Yayın Durdurma Talebiyle Mahkemeye Başvurdu!
Fox Tv 'de yayınlanan ve Gold Yapım tarafından hazırlanan Bay Yanlış dizisi ile ilgili olarak Kanal D’nin mahkemeye yayın durdurma başvurusu karara bağlandı. İşte detaylar!

Gold Yapım tarafından Fox Tv için hazırlanan ve geçtiğimiz Cuma akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen romantik komedi dizisi Bay Yanlış henüz yayınlanmadan mahkemelik oldu. Kanal D daha önce dizinin yapımcı şirketi Gold yapım’a tazminat davası da açmıştı. Kanal D ayrıca dizinin yayının durdurulması için mahkemeye başvurdu ve Fox Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Bay yanlış’ın yayınının durdurulmasını talep etti. Yapımcılığını Gold Yapım’ın sahibi de olan Faruk Turgut’un üstlendiği ve oyuncu kadrosunda Can Yaman ve Özge Gürel’in yer aldığı Bay Yanlış’ın yönetmenliğini Deniz Yorulmazer üstlenirken senaristliğini ise Aslı ve Banu Zengin ikilisi yapıyor. İlk bölümü geçtiğimiz Cuma akşamı ekrana gelen diziyle ilgili mahkemeye yapılan başvuru ise sonuçlandı. İşte detaylar!

Mahkeme Kararını Verdi!

Kanal D’nin Bay Yanlış için açtığı dava mahkeme tarafından karara bağlandı. Yapımcılığını Faruk Turgut’un, yönetmenliğini Deniz Yorulmazer’in üstlendiği Bay Yanlış’ın senaryosunu ise Aslı ve Banu Zengin kaleme alıyor. Kanal D Can Yaman ve özge Gürel’in başrolünde yer aldığı dizinin yayınının durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Kanal D’nin açtığı yayın durdurma talebi mahkeme tarafından karara bağlandı. Daha önce Bay yanlış için Gold Yapım’a tazminat davası da açan Kanal D’nin yayın durdurma ve tedbir talebi ise mahkeme tarafından reddedildi. Böylece Mahkeme Kanal D’nin Bay Yanlış için yayın durdurma ve tedbir kararını reddederek dizinin yayınlanacak bölümlerinin yayınlanmasında sakınca görmedi. İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Gold Yapım ve Kanal D arasında herhangi bir sözleşme olmamasını da göz önüne alarak bu kararı verdi.

Bay Yanlış İyi Başlamadı!

Gold Yapım tarafından hazırlanan Bay Yanlış için Kanal D’nin iddiasına göre yapım şirketi Gold Yapım ilk önce Kanal D ile görüşmeye başlanmış ve Kanal D dizinin senaryo revizesi ve oyuncu oluşturulması konularında yapım şirketiyle birlikte çalıştığını iddia etmişti. Bu gelişme üzerine Kanal D Gold Yapım’a tazminat davası açmıştı. Geçtiğimiz Cuma akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen dizi uzun süren bir hazırlık sürecinden sonra ekrana gelmişti. İlk bölümü her ne kadar istenilen reyting seviyesini tutturamamış olsa da yapım şirketi ve Fox Tv dizinin geleceğinden oldukça umutlu. Dizinin ikinci bölümü Cuma akşamı Fox Tv ekranlarında seyirciyle buluşacak.

29-06-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar