Selda Akkor'dan çok özel açıklamalar: Asmalı Konak rekorunu hiç bir dizi kıramadı

Selda Akkor'dan çok özel açıklamalar: Asmalı Konak rekorunu hiç bir dizi kıramadı
Usta oyuncu Selda Akkor'dan çok özel açıklamalar geldi. Selda Akkor, "Asmalı Konak rekorunu hiç bir dizi kıramadı" dedi.

Yeşilçam'dan günümüze birçok film ve dizi projesinde yer alan oyuncu Selda Akkor açıklamalarıyla gündeme geldi. Usta oyuncu Selda Akkor, özel hayatından mesleki hayatına çok özel açıklamalarda bulundu. Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a konuşan Akkor, kendisinin de yer aldığı Asmalı Konak dizisi hakkında da yorum yaptı. Selda Akkor Asmalı Konak dizisinin rekorunun henüz kıralamadığını söyledi.

Yeşilçam'ın kıymeti daha iyi anlaşılıyor

Usta oyuncu Selda Akkor, Yeşilçam'ın kıymetinin şimdi anlaşıldığını söyledi. Uzun yıllar Yeşilçam filmleri ile alay edildiğini söyleyen Akkor, "Yeni nesil, siyah beyaz filmleri dahi zevkle izliyor" ifadesini kullandı. Akkor, "Bugün baktığımızda Yeşilçam'da ne kadar kıymetli filmlerin yapıldığını görüyoruz. Türk senaristlerin elinden çıkmış, bu toprakları anlatan hikayelerdi. Hepsi bize hitap ediyordu. Diyaloglar bizim insanımızın dilinden oluşuyordu. Daima kötü insanlar kaybediyor, iyi insanlar başarıya ulaşıyordu. Yeşilçam'ın kıymeti artık çok daha iyi anlaşılıyor" açıklamasında bulundu.

Selda Akkor Asmalı Konak efsaneydi

Dizilerin günümüzdeki durumuyla ilgili de açıklama yapan Selda Akkor, en son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde oynamıştı. Selda Akkor EDHO'yu da beğendiğini söyledi. Bir dönemin en çok izlenen dizisi Asmalı Konak hakkında da konuşan Akkor şunları söyledi; "Asmalı Konak' çok özel bir yere sahip halkımız için. Hikayesi, oyuncuları, görsel zenginliği bambaşkaydı. Hâlâ izleyicilerin hafızasında. 'Asmalı Konak' efsaneydi ve öyle kalacak. Yüzde 82 izlenme rekoru kırdı atv'de. Bunu aşacak başka dizi de olmadı. Şimdi o kadar çok dizi yapılıyor ki... Ve birçok dizinin hikayesi de birbirine benziyor. Kalıcı olmuyor o yüzden. Samimi, halkın kalbine dokunan projeler kalıcı oluyor."

Selda Akkor "Halkla iç içe yaşıyorum" dedi

Sanat yaşamında başarısının sırı sorulan Selda Akkor, "Hayatımda aktris gibi davranmadım. Ben halkın içinden gelen bir sanatçıyım. Halkla iç içe yaşıyorum. Pazara giderim, toplu taşıma kullanırım. En çok da metroyu tercih ediyorum. Yıllar önce yurt dışına gittiğimde "Niye bizim ülkemizde metro yok?" derdim ve kıskanırdım. Ama ülkemize de geldi ve çok güzel oldu" ifadelerini kullandı. 50 yıllık bir evliliği olan Selda Akkor, oyunculuk yapmaya devam ediyor.

01-03-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar