Usta Senarist Safa Önal Hayatını Kaybetti

Usta Senarist Safa Önal Hayatını Kaybetti
Bugüne kadar 395 senaryosu filme çekilen Yeşilçam’ın duayen yazarlarından ünlü senarist Safa Önal 91 yaşında hayata veda etti.

Yeşilçam son günlerde peş peşe büyük isimlerini kaybediyor. Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden ünlü oyuncu Yılmaz Gruda ardından müzisyen ve oyuncu Yaşar Yağmur hayatını kaybetmiş ve Yeşilçam’ın bu usta isimleri aramızdan ayrılmıştı. Şimdi ise Yeşilçam’a hem oyuncu olarak hem yönetmen olarak ama en çok da senarist olarak hizmet veren ünlü isim Safa Önal hayatını kaybetti. Yeşilçam filmlerinin bir kaç usta senaristinden biri olan ve bugüne kadar pek çok filmin senaryosunu kaleme alan usta isim 91 yaşında hayata veda etti. Bir döneme damgasını vuran ve yazdığı filmlerde Cüneyt Arkın’ından Fatma Girik’ine, Türkan Şoray’ından Hülya Koçyiğit’ine kadar pek çok usta ismin rol aldığı senarist Sefa Önal Yeşilçam’ın en değerli ve üretken olduğu zamanlarda yazar olarak bulundu. Çekilmiş 395 senaryosu bulunan ve bu yönüyle Guinnes Rekorlar kitabına adını yazdıran usta isim aynı zamanda şarkıcı ve ünlü isim Sezen Cumhur Önal’ın da kardeşiydi.

395 Film

Yeşilçam’ın en üretken ve en yazdıkları en çok çekilen senaristi ünlü isim Safa Önal hayata veda etti. 91 yalında hayatını kaybeden usta isim bugüne kadar birbirinden çok bilinen 395 senaryoya imza attı. Usta ismin hayata veda ettiğini Senarist Bir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Yapılan paylaşımda “Türkiye Sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı. Ünlü yazarın hayata veda etmesi üzerine pek çok oyuncu ve ünlü isim taziye mesajları yayınlarken Safa Önal’ın ölüm haberi sektörde de büyük üzüntüye sebep oldu.

Safa Önal Senaryoları

Bugüne kadar çekilmiş 395 senaryosu bulunan ünlü senarist, yönetmen ve oyuncu Safa Önal 91 yaşında hayata veda etti. 17 Aralık 1930 yılında dünyaya gelen Önal 91 yıllık yaşamına 395 senaryo sığdırdı. Bunlar arasında en çok bilinenler

-          Vesikalı Yarim

-          Yumurcak

-          Sezercik Yavrum benim

-          Doktor Civanım

-          Gurbet Kadını

-          Bu Şehrin Geceleri

-          İtirazım Var

-          Öğretmen Zeynep

-          Tatar Ramazan

-          Aldatacağım

-          Bir Aşk Uğruna

-          Günah Tohumu ve

-          Affet Bizi Hocam bulunmaktadır.

31-07-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar