Sen Türkülerini Söyle’de Halil İbrahim Kalaycıoğlu fırtınası

Sen Türkülerini Söyle’de Halil İbrahim Kalaycıoğlu fırtınası
Son olarak Aycan Koptur, Neylerek Azeri türküsünü başarı ile icra etti.Jüri üyeleri önce ikinci bölümün sonra da özel bölümün birincisi olarak Halil İbrahim Kalaycıoğlu’nu seçtiler

Açılışta Emre Yükselen’in gitarıyla seslendirdiği Pir Sultan Abdal’ın Dostum Dostum türküsü ile duygusal ve şaşırtıcı bir performans izlendi. Emre Yükselen’in hemen ardından Aysun  Gültekin Muhlis Akarsu’nun Yastadır deli gönül yastadır eserini başarı ile icra ederek alkışları topladı.

Sen Türkülerini Söyle’de Halil İbrahim Kalaycıoğlu fırtınası

TRT 1 ekranlarnın ilgiyle izlenen Sen Türkülerini Söyle özel bölümü ilgi ve heyecanın doruk noktasına çıktığı bir bölüm oldu. Özel bölümün en yaşlı ve en neşeli ismi emektar oyuncu Kurtlar Vadisi’nin unutulmazlarından Halil İbrahim Kalaycıoğlu gösterdiği performansla ayakta alkışlandı. Yarıştığı bölümde 1. Olan usta oyuncu finalde de gösterdiği neşeli ve muhteşem performansı ile özel programın birincisi olmaya hak kazandı.

İlk turun kazananı Yonca Şahinbaş

Yarışmacılardan ilk olarak sahne alan ünlü oyuncu Barış Yıldız oldu. Yıldız Muharrem Ertaş’ın Bahça Duvarından Aştım türküsü ile oldukça başarılı bir performans sergiledi. İkinci olarak Yonca Şahinbaş, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme eserini başarı ile seslendirince genel istek üzerine ikinci olarak Azer Azeroğlu’nun Ay Saçı Burma isimli Azeri türküsünü icra etti. Özel bölümde dizi oyuncularının yanı sıra jüri üyeleri de eserlerini seslendirdi Öykü Gürman’da İbrahim Özkan’ın Kınıfir Bedrenk Olur türküsünü söyledi. İlk bölümün 3. Yarışmacısı olarak genç oyuncu Aras Şenol Taşa Çaldım Ayna İle Narımı eserini seslendirdi. Daha sonra Çağla Boz ve Yiğit Kalkavan ikilisi bir Karadeniz türküsü olan  Halil Karabacak’ın Diz Dize eserini söylediler. İlk bölümün son yarışmacısı olarak sahneye Tolga Tekin ve Şebnem Bozoklu ikilisi Erik Dalı Gevrektir türküsü ile performanslarını gösterdiler. Jürilerin oyları ile ilk bölümün birinxcisi Yonca Şahinbaş seçildi.

Kalaycıoğlu önce 2. Bölümün sonra özel bölüm birincisi oldu

İkinci bölümün başında usta sanatçı Cengiz Özkan Bir Fırtına Tuttu Bizi, İsmail Altunsaray ise Muharrem Ertaş’ın Çiçekler Ekiliyor türkülerini bağlamaları ile ustalıkla seslendirdiler. 2. Bölümün ilk yarışmacısı olarak ünlü oyuncu Hakan YılmazKırşehir yöresinin ünlü Kesik Çayır türküsünü seslendirdi. Daha sonra Eylül Tumbar ve Enes Koçak ikilisi Atatürk’ün de çok sevdiği Bülbülüm Altın Kafeste eserini icra ettiler. 3. Olarak Mevlam Birçok Dert Vermiş eserini seslendirmek üzere usta oyuncu Halil İbrahim Kalaycıoğlu çıktı. Adeta şov yapan emektar sanatçı stüdyodakiler tarafından çılgınca alkışlandı.Son olarak Aycan Koptur, Neylerek Azeri türküsünü başarı ile icra etti.Jüri üyeleri önce ikinci bölümün sonra da özel bölümün birincisi olarak Halil İbrahim Kalaycıoğlu’nu seçtiler.

13-08-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar