Sadık Ahmet filminin okuma provası yapıldı

Sadık Ahmet filminin okuma provası yapıldı
Yeni yılın ilk ayında tüm dünyada vizyona girmesi planlanan Sadık Ahmet Filminin ünlülerden oluşan oyuncu kadrosu ilk okuma provasını yaptı.

Sezonun en çok merak edilen filmlerinden biri olarak dikkatleri çeken ve kadrosunda birbirinden ünlü pek çok ismin yer aldığı Doktor Sadık Ahmet Filmi’nin senaryo okuma provası geçtiğimiz gün yapıldı. MCG Film tarafından hazırlanan ve yönetmen koltuğunda Hakan Yonat’ın yer aldığı Sadık Ahmet filminin hikaye ve senaryosunu Mert Dikmen kaleme almış durumda. Yeni sezonda sinema salonlarında gösterilecek ve dram ve biyografi türünde ele alınan filmin çekimlerinin 21 Ağustos’ta başlayacağı açıklandı. İlk okuma provasına ünlü oyuncun Erdal Beşikçioğlu dışında tüm oyuncular katılırken Erdal Beşikçioğlu’nun rahatsızlığı sebebi ile okuma provasına katılamadığı öğrenildi. Başarılı oyuncu Turgay Aydın’ın Doktor Sadık Ahmet karakteri olarak sinema seyircisinin karşısına çıkacağı filmin yeni yılın ilk aylarında sinemaseverlerle buluşması amaçlanıyor.

Filmin konusu ne?

MCG Film tarafından hazırlanan ev Mert Dikmen’in senaryosunu kaleme aldığı Hakan Yonat’ın yönetmen koltuğunda yer aldığı Sadık Ahmet filmi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yakında sete çıkacak filmi İstanbul, Bursa, Edirne, Gümülcine ve Atina’da çekimler yapacak. Doktor Sadık Ahmet’in hayatını anlatacak filmde daha çok Sadık Ahmet’in, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde kurduğu baskılara dikkat çekmek için başlattığı imza kampanyası, bunun sonucunda kendini bir anda siyasetin içinde bulup Türk Azınlık için verdiği zorlu mücadele ve en sonunda ağır bedeller ödemesi ve şaibeli bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi anlatılacak. Film 2024 Ocak ayından itibaren tüm Türkiye, Orta Asya ve Orta Doğu, Avrupa ve dünyada vizyona girecek.

Sadık Ahmet oyuncuları kimler?

Yeni sezonda sinema severlerin beğenisine sunulacak en önemli yapımlardan biri olan sadık Ahmet Filmi şimdiden heyecanla beklenmeye başlandı. Kadrosunda birçok ünlü ismi buluşturan film aynı zamanda konusuyla da sezonun en önemli yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. Filmin kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Kadrosunda yer alan oyuncular arasında, Turgay Aydın, Nur Fettahoğlu, Erdal Beşikçioğlu, Uğur Yücel, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Suzan Kardeş, Burak Satıbol, Cemal Toktaş, Bade Tokel ve Aslıhan Yüsra yılmaz rol alıyor. Filmin çekimleri 21 Ağustos tarihi itibari ile başlıyor.

13-08-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar