Final yapacağı konuşulan 'Sen Türkülerini Söyle' programı için flaş karar

Final yapacağı konuşulan 'Sen Türkülerini Söyle' programı için flaş karar
Yaz sezonunda yayın hayatına başlayan ve TRT 1 ekranlarında yayınlanan müzik yarışma programı Sen Türkülerini Söyle için flaş karar!

Televizyon kanalları son yıllarda yayınladıkları dizilerin dışında çok nadir olarak televizyon programı hazırlıyor ve seyircinin karşısına çıkarıyor. Dizilerin hem prime time ve hem de artık off prime time kuşağında her saati işgal ettiği kanallarda zaman zaman yayın akışına konan programlar için de en çok sorulan soru ne kadar yayında kalacak oluyor. Bugünlerde televizyon ekranlarda yayınlanan nadir programlardan biri de TRT 1 ekranlarında yaz sezonunda başlayan müzik yarışma programı Sen Türkülerini Söyle adlı program. Müzik türünde ele alınan ve TRT 1 tarafından hazırlanan program yetenekli ve kendine güvenen isimlerin seslendirdikleri şarkılarla yarışmada elenmeden kalmalarının kuralı üzerine kurulu. Amatör şarkıcıların en iyi olabilmek için ellerinden geleni yaptıkları ve zaman zaman herkesi şaşırtan seslerin de ortaya çıktığı yarışma programının aldığı reytinglerin uzun süredir kanalı mutlu etmediği yönünde haberler yapılıyor ve kulislerde de programın yayından kaldırılacağı konuşuluyordu. Hatta programın 10. Bölümüyle birlikte ekranlara veda edeceğinin kararının alındığı da belirtilmişti. Ancak son anda büyük bir sürpriz yaşandı ve program için devam kararı alındı.

Sen Türkülerini Söyle Devam Dedi

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve yeni seslerin kıyasıya bir rekabetle en iyi olabilmek için ellerinden geleni yaptıkları Sen Türkülerini Söyle geçtiğimiz haftalarda aldığı bir kararla 10. Bölümde final yapacağını duyurmuştu. Jüri koltuğunda Cengiz Özkan, Aysun Gültekin, Emre Yücelen, Öykü Gürman ve İsmail Altunsaray’ın yer aldığı Sen Türkülerini Söyle son haftalarda aldığı reytinglerle kanalın fikrini değiştirmesine sebep oldu. Başlarda reytingi düşük olan program son haftalarda bir yükselişe geçerek reytinglerinde ciddi bir yükseliş gösterdi. Bu durum karşısında da yayıncı kanal TRT 1 programın devam etmesi yönünde karar bildirdi.

Yeni Dizileri Hazır Değil

Öbür taraftan TRT 1 ekranları bu sezon rakip kanallara göre daha az yeni dizi ile seyirci karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yayınlana Gönül Dağı, Teşkilat ve Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinin yayınlanacağı kanal ekranlarında yaz sezonunda yayınlanan diziler reyting sorununa takıldı. Kurumun internet yayın platformu olan tabii’nin dizilerinin yayınlanmasının da sona erdiği TRT 1’de yayın akışına konulacak yeni dizi henüz yok ve bu durum kanalı akış oluşturmakta zorluyor.

13-09-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar