‘Serçe ‘nin Gözyaşı’  filmi 10 Martta görücüye çıkıyor

‘Serçe ‘nin Gözyaşı’  filmi 10 Martta görücüye çıkıyor
Kadına şiddete karşı çekilen “Serçenin Gözyaşı” filmi, 8 Mart Kadınlar Günü’nden iki gün sonra 10 Mart’ta vizyona girecek. Filmin hikâyesini, gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı

İzleyenleri derinden etkileyecek dramatik hikayesi ve usta oyuncu kadrosuyla ilgi odağı olacak film, 10 Mart 2023'de beyaz perde de seyircisiyle buluşacak.

‘Serçenin Gözyaşı’  filmi 10 Martta görücüye çıkıyor

Öldürülen,  ezilen, şiddete, tacize uğrayan , ön yargılar yüzünden  dışlanan kadınların hayatlarına odaklanan, fırsat verildiğinde şiddeti önleyecek projeleri beyazperdeye yansıtan “Serçenin Gözyaşı” filminin  çekimleri sona erdi.

Filmin müzikleri Usta İsim Mazlum Çimen ‘den

Çanakkale ve İstanbul’da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasından usta, duayen bir isim olan Mazlum Çimen’e emanet… Eserleri, film ve dizi müzikleriyle birçok ödül kazanan Çimen’in müzikleri, 'Serçenin Gözyaşı'nda hüzün rüzgarları estirecek.  Film, etkileyici müzikleriyle de çok konuşulacak ve beğeni toplayacak.

Kadına şiddete karşı çekilen “Serçenin Gözyaşı” filmi, 8 Mart Kadınlar Günü’nden iki gün sonra 10 Mart’ta vizyona girecek. Yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın yaptığı filmin hikâyesini, gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı.

Yapımcılığını Reborn TV / Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin hikâyesini ise gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı. Serçenin Gözyaşı’nın gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan senaryosunu da “Altın Kalem” ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı.

Kadına şiddete karşı çekilen filmin konusu ise şöyle:

"Emine, kocası Mesut tarafından dövülen,  şiddete uğrayan,  tecavüz edilen bir kadındır. Yine şiddete uğradığı bir gün kocasından kaçarken yakalanır ve mücadele sırasında kocasının silahı ateşlenir. Mesut, ölmez ama durumu ağırdır. Çoğunlukla mağdur kadınların davalarıyla ilgilenen ünlü avukat Ayten Çetiner, Emine’nin davasını alır.  Ayten,  annesi Nilüfer tarafından kurulan ‘Ses Sizsiniz Derneği’ni uluslararası platforma taşımış, büyük başarılara imza atmıştır. 

Annesini kanserden kaybetmiştir. Büyük bir tesadüf eseri Emine, Ayten’in annesi ile aynı köydendir. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu köyde yaşananlar, “geçmişin geleceğin aynası” olduğu tezini güçlendirmektedir."

Filmin künyesi;

Yapımcı: Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu

Yönetmen: Aysun Akyüz Mehdiabbas

Hikaye: Ali Eyüboğlu

Senaryo: Şengül Boybaş

Müzikler: Mazlum Çimen

Serçenin Gözyaşı oyuncu kadrosu;

Uğur Güneş (Gazi), Ezgi Şenler (Nilüfer), Yeşim Salkım (Ayten), Soydan Soybaş (Geco), Tamer Karadağlı (Hakim), Özlem Gürses (Sunucu), Arzu Cabar (Sultan), Sedef Şahin (Emine), Evren Erler (Şevki), Kubilay Penbeklioğlu (Muhtar Hilmi), Bilge Şen Ündüz (Fatma Ana), Yağızkan Dikmen (Hakan), Ahmet Sarsılmaz (Sabahattin), Özgür Çağlayan İncesu (Deli Selim), Burcu Yüce (Hatice), Nilay Çömlekçi (Meryem), Gülsüm Sayar (Vildan), İbrahim Çavdar (Osman), Gökberk Bayındır (Kadir), Fatih Altınışık (Ekrem), Yağmur (Ceren Bulman), Burcu Baki (Ayşe), Sefa Demir (Halil), Mehmet Güler (Hamdi), Ergin Deveci (Hüso), Sefa Şenel (İso), Erberk Sezer (Ali), Erol Sertel (Mesut), Şükrü Çetin (Burhan), Muharrem Fındıcak (Yakup), İsa-Musa Kadan (Galip/Talip) ikiz kardeşler, Neslihan Rayman (Tavukçu Hayriye).

 

10-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar