Sertap Erener çok heyecanlandığı o geceyi anlattı!

Sertap Erener çok heyecanlandığı o geceyi anlattı!
Ünlü şarkıcı Sertap Erener, 17 yıl önce birinci olduğu Eurovision şarkı yarışmasında duyduğu heyecanı anlattı ve şarkıyla ilgili yaşanan yeni gelişme ise çok sevindirdi.

Sertap Erener 17 yıl önce Eurovision şarkı yarışmasında “Everyway  That I Can” adlı parçasıyla birinci seçilmişti. Eurovision yarışmalarında çeşitli dereceler alınsa da hiç kimse Erener’in başarısını yakalayamadı. Ünlü sanatçı Serteap Erener sosyal medyada bir canlı yayına konuk oldu. Erener 17 yıl önce birinci olduğu yarışmayı ve o gün duyduğu heyecanı anlattı.

Heyecandan elimiz, ayağımız titredi

Sertap Erener Sahneye çıkmadan önce çok heyecanlı olduklarını belirten Erener o gece yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; "İlk provada elimiz ayağımız titredi. Kendimi hep 'bu bir konser' diye rahatlatmaya çalıştım. Hep tam tersi olur ya, bizi favori göstermeye başladıkları zaman da 'acaba birinci olamayacak mıyız?' dedim. Bir ara umudumu kaybettim. Sıralamada aşağılara inmiştik çünkü. En son Belçika’nın verdiği puanla birinci olduk, sonrasını hatırlamıyorum. Her şey bitti kulise döndük. Beni tüm dünya basını bekliyor. Ben kulisi temizliyorum! Üzerime giyecek hiçbir şeyim yok, yanıma elbise almamışım. Kötü bir tane fermuarlı bir şey bulduk, onunla basın toplantısına gittim.”

Şarkıyı yeniden düzenledi

İyi bir eseri ortaya çıkarmanın çok fazla detayı içerdiğini anlatan Erener, 'Eteğin üzerindeki kurdelaya kadar uğraşmanın gerektiğini’ söylerken verdikleri emekleri samimiyetle anlattı. Sertap Erener, şarkıyı tekrar dinlediğinde şarkının kendisini gaza getirmediğini söyledi. Şarkının soundunu eksik bulan Erener, şarkıya tekrar bir sound yaptırdığını ve bu sound ile şarkının daha etkili hale geldiğini, bunun da yarışmada derece almalarında etkili olduğunu belirtti.

Sertap Erener 17 yıl sonra yine birinci

Ülkenin güçlü seslerinden olan Sertap Erener, 2003 yılında birinci seçildiği şarkı 2020 yılında Eurovision tarafından sosyal medya üzerinden yeniden oylamaya sunuldu. Şarkı bir kez daha birinci seçildi. Hatta 2. seçilen şarkının tam iki katı oy aldı. Ünlü şarkıcı Sertap Erener bu yeni gelişmeden yani Everyway  That I Can şarkısının yeniden birinci seçilmesinden duyduğu memnuniyet ve gururu şu sözlerle dile getirdi; "17 yıl sonra Eurovision resmi kanalı tarafından yeniden yapılan oylamadan birinci çıkmak gurur verici gerçekten."

27-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar