Sezen Aksu, Mehmet Akif Ersoy'un evini bakın kime kiralamış!

Sezen Aksu, Mehmet Akif Ersoy'un evini bakın kime kiralamış!
Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaldığı evi satın almıştı. Sezen Aksu o evi öyle birine kiraladı ki bütün mahalleli isyan etti! İşte detaylar…

İstiklal Marşı'nın yazarı ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un 11 ay yaşadığı tarihi ev ünlü besteci ve şarkıcı Sezen Aksu tarafından 2011 yılında satın alınmıştı. Aksu, tarihi ve manevi değeri olan evi satın aldıktan sonra restore ettirmiş ve tadilat yaptırmıştı. Beylerbeyi semtinde bulunan evi Aksu 2011 yılında 350 bin lira ödeyerek satın almıştı ve Hürriyet'in haberine göre eve 2015 yılında 500 bin liralık tadilat yapılmıştı. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaldığı evin dış cephesine ise dokunulmamıştı. Fakat Aksu'nun evi bir güzellik salonu sahibine kiralaması yeni bir tartışma başlattı.

Akif'in evi güzellik salonu oldu!

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu toplumun sevilen ortak değerlerinden biri. Aksu aynı zamanda besteleriyle de Türk müziğine önemli katkılar sunuyor. Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un evini satın alması ise ünlü sanatçının sevenleri tarafından takdirle karşılanmıştı. Fakat Aksu'nun Akif'in 11 ay yaşadığı evi, güzellik salonu sahibi Safiye Turan'a kiralaması ve evin güzellik salonu olarak kullanılması başta mahalleliler olmak üzere birçok kişinin tepkisine yol açtı. Beylerbeyi'nde bulunan ev, 'Safiye Turan Beauty Studio' ismiyle bir güzellik salonu haline geldi. Fakat evin kapısında tabela bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

'Sezen burada şiir yazar' sanmıştık!

'Safiye Turan Beauty Studio' isimli bir güzellik salonuna dönüşen Sezen Aksu'ya ait manevi değeri olan evin bulunduğu sokakta yaşayanlar duruma tepkili. Akif'in şiir yazdığı evde şimdi manikür ve pedikür yapılması tepkilere yol açıyor. Mehmet Akif Ersoy'un 1908 yılı öncesinde 11 ay kaldığı bilinen evin bu hale dönüşmesi oldukça üzücü. Mahalle sakinleri de Sezen Aksu'nun evi aldığı zaman sevindiklerini ve burası bir sanat evine dönüşür, 'Sezen burada şiir yazar' diye düşündüklerini belirtirken yaşanan duruma tebkili. Sezen Aksu'nun evini kiraladığı Safiye Turan'a bakım için sık sık gittiği ve evini kiralamasını teklif ettiği ise iddialar arasında.

14-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar