Minik Serçe Sezen Aksu’nun Hayatı Film ve Dizi Olacak!

Minik Serçe Sezen Aksu’nun Hayatı Film ve Dizi Olacak!
Minik serçe lakabıyla bilinen Sezen Aksu Disney Plus ile anlaştı. Disney Plus Türkiye’nin en iyi sanatçılarından Sezen Aksu’nun hayatını dizi ve film olarak çekecek. İşte detaylar

Walt Disney Company’nin Amerika Birleşik Devletleri servisliğinde 12 Kasım 2019 tarihinde Disney Plus platformu olarak kurulmuş dijital dizive film platformu, 14 Haziran 2022 tarihi itibari ile Türkiye pazarına girdi. Bomba gibi bir giriş yapan Disney Plus Türkiye’de biryıldır birçok önemli isimle anlaştı. Türk starlarla yeni dizi ve film projeleri için anlaştılar. İlk yerli dizi olan Engin Akyürekli Kaçıs dizisi yayınlandı. Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde yayınlanacak Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olacağı Atatürk dizi yayınlanacak. Halit Ergenç, Pınar Deniz, Kerem Bürsin, Can Yaman, Aras Bulut İynemli, Eda Ece, Demet Özdemir, Engin Akyürek, İrem Helvacıoğlu, Hande Erçel, Cansu Dere gibi pek çok oyuncu ile anlaşmalarını yaptı. Son olarak Mega Star Tarkan ile anlaşan Disney Plus reklam yüzü olarak anlaştı. Tarkan Disney Plus Türkiye lansmanında bomba gibi bir açılış konseri verdi. Disney Plus Barış Manço, Kemal Sunal, Ergin Ataman gibi Türkiye için önemli ustaların hayatlarının filmlerini belgesellerini çekecek. O isimlere bir yenisi daha eklendi. Disney Plus Sezen Aksu’nun hayatını hem dizi hem film olarak çekmeyi planlıyor. İşte detaylar…

 

Disney Plus’ın Yeni Reklam Yüzü Sezen Aksu Oldu!

Cenk Soner ile Mehmet İçağasıoğlu’nun Türkiye yapılanmasını yönettiği Disney Plus, 14 Haziran’da yayınına başladı. Disney+ marka yüzü ve yetenekleri ile birbirinden star ismin katıldığı görkemli bir lansman gecesiyle de şov dünyasına damgasını vurmuştu.

Sektöre rekor bir abone sayısıyla giriş yapan Disney Plus son olarak Tarkan’la yaptığı anlaşmanın ardından yine gündemi sarsacak bomba bir isim olan Sezen Aksu ile el sıkıştı.

Pop müziğinin kraliçesi Aksu, platformun reklam yüzü oldu. Minik Serçe böylece kariyerinde ilk kez bir markanın yüzü oldu. 

 

Sezen Aksu’nun Hayatı Disney Plus Tarafından Dizi ve Film Olarak Çekilecek

Disney Plus dijital platformu minik serçe lakaplı Türkiye’nin önde gelen usta sanatçılarından, şarkıcı, söz yazarı, aynı zamanda yapımcı ve oyuncu olan Sezen Aksu ile reklam yüzü olmak üzere anlaştı.

Disney Plus birçok star isimle anlaşma imzaladı. Türkiye’nin önemli isimlerinin hayatlarını dizi, film ve belgesel olarak çekeceğini duyurdu. Şimdi de Sezen Aksu’nun hayatını hem dizi hem film olarak çekmeyi planlıyor.

Sezen Aksu Kimdir? Sezen Aksu’nun Hayatı

Sezen Aksu, 13 Temmuz 1954 Denizli, Sarayköy’de dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Fatma Sezen Yıldırım’dır. 67 yaşında olan Sezen Aksu şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve yapımcı olarak tanınmaktadır. Minik Serçe lakabıyla tanınan sanatçı Selanik’ten mübadele döneminde Türkiye’ye gelmiş bir ailenin kızıdır. Babası Rize’lidir, kendisi ise Denizli Sarayköy’de doğmuştur. Sezen Aksu küçük yaştayken ailesi İzmir’e taşınmıştır ve Sezen Aksu okul hayatını burada tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde okudu ancak 2. Sınıfta okulu bırakmıştır.

1970’lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla etkili bir figür hâline gelerek Türk pop müziğine yön veren, şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliği ile de ön plana çıkmıştır.  

 

1974 yılında ilk stüdyo albümü Allahaısmarladık’ı yayımlamıştır. Daha sonra peş peşine Serçe (1978), Firuze (1982), Sen Ağlama (1984), Git (1986), Sezen Aksu Söylüyor (1989), Gülümse (1991), Deli Kızın Türküsü (1993), Düş Bahçeleri (1996) gibi onlarca albüm piyasaya sürdü. Bu albümlerden Gülümse, Türkiye’de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri oldu. Dünya genelinde ise Sezen Aksu, bugüne kadar 40 milyondan fazla albüm sattı.

Aynı zamanda kendisine vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlenmiştir. Bundan dolayı 1990-2000 yılları arasında birçok ismin tanınmasında yardımcı oldu.

 

400’den fazla şiir ve bestesi olan Sezen Aksu, bu şiirlerden 197 tanesi Eksik Şiir kitabında yayınlanmıştır. 2016 yılının Kasım ayında ‘Eksik Şiir İkinci Kitap’ adıyla da Metis Yayınları tarafından piyasaya sürülmüştür.

Hasan Yüksektepe ile Sezen Aksu kısa süren bir evlilik yapmıştır. Henüz müzik albümü çıkarmadığı dönemde Ali Engin Aksu ile evlenmiş, ‘Aksu’ soyadını bu evliliğinden almış bu evliliği de kısa sürmüştür. 10 Temmuz 1981 tarihinde 3 aylık hamileyken Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu 1983 yılında evliliğini sonlandırmıştır. 1993’te gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürmüştür. Evliliklerinin yanı sıra Uzay Hepari ile yaşadığı kısa aşkı ile de bilinen Sezen Aksu, toplam 4 evlilik yapmıştır. Sinan Özer ile evlilğinden Mithat Can Özer dünyaya gelmiştir.

17-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar