Şok! Atiye Dizisi Mahkemelik Oldu!

Şok! Atiye Dizisi Mahkemelik Oldu!
Seyircinin beğenerek takip ettiği ve internet yayın platformu Netflix’te yayınlanan başarılı dizi Atiye hakkında orijinal eserin yazarı tarafından mahkemeye başvuruldu.

İnternet yayın platformu Netflix’ye yayınlanan ve bu sezon 2. Sezonu seyirciyle buluşacak olan Atiye dizisi ile ilgili gelen son dakika haberleri dizinin takipçilerini bir anda telaşa düşürdü ve kaygılandırdı. İlk sezonu yayınlanan ve 3. Sezonunun da çekim onayını alan Atiye yayınlandığı ilk sezonda oldukça beğenilmiş ve seyirci tarafından heyecanla takip edilmişti. Yakında ikinci sezonu yayınlanamaya başlanacak olan diziyle ilgili son dakika gelişmesi ise bu yayını ve sonraki sezonu tehlikeye attı. Atiye dizisinin uyarlandığı kitabın yazarı olan Şengül Boybaş’ın bazı haklarının çiğnendiği gerekçesiyle mahkemeye başvurduğu ve dizinin yayınlanacak 2. Sezonu ve çekilecek 3. Sezonunun tedbir amaçlı durdurulmasını istediği iddia edildi. Bu haber sonrası dizinin sevenleri şok olurken mahkemenin ne yönde karar vereceği beklenmeye başlandı. İşte detaylar!

Atiye Mahkemelik Oldu!

Netflix’te ilk sezonu yayınlanan ve seyirci tarafından heyecanla takip edilen ve başrollerinde başarılı oyuncular beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun ve Metin Akdülger’in yer aldığı bilim kurgu ve gerilim dizisi Atiye hakkında yayınların durdurulması istemiyle tedbir amaçlı mahkemeye başvuruldu. Üçüncü sezon çekimlerinin başladığı Atiye dizisi Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı adlı romanında uyarlanarak ekrana aktarılıyor. İlk sezonu çekilen ve yayınlanan ikinci sezonunun yayınlanmasına yakında başlanacak olan ve 3. Sezon çekimlerinin de başladığı Atiye’nin akıbeti eserin sahibi Şengül Boybaş’ın mahkemeye yayınların tedbir amaçlı durdurulması istemiyle başvurmasıyla bir anda belirsiz bir hale büründü. Kararın ne olacağı bilinmezken seyirciler bu gelişme karşısında şok oldu.

Şengül Boybaş Mahkemeye Başvurdu!

Baş rollerini Beren Saat ve Mehmet Günsür’ün paylaştığı ve Şengül Boybaş tarafından kaleme alınan Dünyanın Uyanışı Romanından uyarlanan Atiye hakkında Boybaş İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne yayınların tedbir amaçlı durdurulması istemiyle dava dilekçesi verildi. Boybaş’ın avukatı tarafından mahkemeye verilen dilekçede Dünyanın Uyanışı adlı romandan esinlenilerek çekilen dizinin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında yazarın eserine ve ismine yer verilmediği iddia edildi ve yapım şirketi OG Prodüksiyon’a dava açıldı. Dava dilekçesinde ayrıca “ Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş’ın eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

13-08-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar