Şok! Şok! Hangi ünlü 14 günlük karantinaya uymadı!

Şok! Şok! Hangi ünlü 14 günlük karantinaya uymadı!
Koronavirüs önlemleri kapsamında, özellikle yurtdışından gelenler için uygulanan 14 gün izole kuralına uymayan ünlü şarkıcı yok artık dedirtti. Bakın o ünlü şarkıcı kim?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve koronavirüs salgını için birçok önlem alınıyor.  Okullarda eğitime ara verildi, vatandaşlara sokağa çıkmama çağrısı yapıldı. Yurtdışından gelen vatandaşlara ise 14 gün evden çıkmama ve kendilerini izole etme şeklinde önlem almaları söylenmişti. Türkiye'de görülen vakaların genellikle yurtdışı kaynaklı olması ise gözleri yurtdışından gelen vatandaşlara çevirdi. Umre'den gelen vatntaşlar KYK yurtlarında zorunlu karantinaya alınırken, ünlü sanatçıların bu kuralı ihlal ettiği görüldü. Son olarak Hollanda'dan ülkeye giriş yapan Işın Karaca ve sevgilisi Can Yapıcıoğlu 14 gün karantina kuralına uymadı. Çiftin İstanbul’a geçip, Karaca'nın kızı Mia’yı aldıktan sonra İzmir’deki evine gittiği anlaşıldı. Öte yandan Çiftin, şehrin sokaklarında dolaştığı da iddia edildi.

Milleti ruh hastası ettiler yeminle!

Ünlü şarkıcı Işın Karaca geçen hafta sosyal medya hesabından dikkat çeken Koronavirüs paylaşımı yapmıştı. O paylaşımda Karaca, “Benim anlamadığım bir şey var! Anlayan varsa bana yazsın! Koyduğum tabloyu kardeşim Akın Büyükkaraca’nın sayfasından aldım. Diyor ki bu sene! Bakın bu sene diyorum. Koronavirüsten ölenlerin sayısı 3286, normal gripten ölenlerin sayısı 85644 diğer hastalıkları yazmıyorum bile! Halk arasında korku yaratmak çok kolay! Milleti ruh hastası ettiler yeminle! Bu kimin oyunu bilmiyorum ve altından ne çıkacak ama iyi şeyler hissetmediğim kesin! Yıkayın anam o elleri, iyi beslenin, uykunuzu alın, bağışıklığınızı güçlü tutacak besinler ve vitaminler tüketin, arada ağız burun tuzlu su yıkamaları yapın… Bir dönem el sıkmayın, öpüşmeyin yabancılarla filan… Daha ne yapabiliriz ki! Zaten böyle yaşamıyor muyuz? Ben mi bir şey kaçırdım?” ifadelerini kullanmıştı.

Kendimizi Aslan gibi karantinaya aldık!

14 gün kuralına uymadı şeklindeki haberlerin ardından sosyal medya hesabından fotoğraflı bir paylaşım yapan Işın Karaca, "14 gün kuralına en çok uyanlardan biziz arkadaşlar! Bazı gazetecilerin yazdığı gibi gezmiyoruz! Evet yurt dışına çıktık ve evet döner dönmez de İzmir’deki evimize kapandık. Özel aracımızla, özel mülkümüze geldik! Kimseyle irtibatta değiliz! Biz yurt dışına çıktığımızda Avrupa kendini karantinaya almamıştı! Türkiye de vaka yoktu, Hollanda da tek 1 vaka vardı. Kısacası iş ciddiye daha binmemişti! Ancak biz konuyu ciddiye alıp daha kurallar ve kısıtlamadan gelmeden kendimizi Aslan gibi karantinaya aldık!

Ne mi yapıyoruz!?

Can piyano çalışıyor, nota yazıyor, ben de mia ile oyun oynayıp ders çalışıyoruz. Dünya ve Türkiye’deki corona gelişmelerini izliyoruz. 10. Günümüzü tamamladık!! Allah korusun hepimizi. Gayet iyiyiz, Hepimizin Sağlığı gayet iyi!! Biz aşırı duyarlı insanlarız! kurallar daha çıkmadan kendimiz zaten eve kapatmıştık!! Hijyen, sağlık ve karantina konusunda gayet katıyız!! Bize soru sormadan karalama şekilde yazan gazetelere selam olsun! Bize sarana kadar yasak olduğu halde sahneye çıkıp riski arttıranlara hesap soracaksınız!! Evden çıkmayın, temasta bulunmayın dediği halde kafelerde fink atanlara hesap soracaksınız! Biz gayet bilinçli, kendi ve sosyal çevremizin sağlığına önem veren insanlarız! Herkese sağlık diliyoruz. Başta akıl sağlığı! koronavirüsü hafife alınacak bir konu değil! Biz hafife almıyoruz! Siz de almayın. Sevgiyle kalın..."

17-03-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar