Sözcü Gazetesi, Sivas SRT TV’yi satın mı alıyor?

Sözcü Gazetesi, Sivas SRT TV’yi satın mı alıyor?
İnternetten ve Youtube'dan yayın yapan Sözcü Gazetesi Sivas SRT’yi satın alıyor mu? Sözcü gazetesinin anlaştığı kanalın ismi ve yayın tarihi belli oldu mu?

Ülkemizin önde gelen medya organı olan Sözcü Gazetesi haberlere konu oluyordu. Çoktandır İnternetten ve Youtube'dan yayın yapan Sözcü Gazetesi Sivas SRT’yi satın alıyor mu sorusu gündemi meşgul ediyordu. Yerel bir kanalı satın almak için alternatif yollar aradığı söylenen Sözcü Gazetesi nihayet emeline ulaştı. Sözcü gazetesinin anlaştığı kanalın ismi ve yayın tarihi belli oldu. Şimdi detaylar.

Sözcü Gazetesi, Sivas SRT Tv’yi satın mı alıyor?

Haberglobal’den aldığımız bilgiye göre Sözcü gazetesi nihayet aradığı yerel kanalı buldu. Hatta yayın yapacağı kanalın planlanan ilk yayın tarihi bile belli oldu. Sadece gazete çıkarmakla kalmayıp internet ve sosyal medya hesaplarından da yayın yapan Sözcü medyacılık sektöründeki yerini sağlamlaştırmak için işi büyütmeye karar verdi. Haberglobal’in haberine göre yerel bir televizyonla el sıkışan Sözcü'nün 2020'de yayına geçeceği gelen haberler arasında.

Altyapı çalışmaları tamam!

Doğan Grubu'na ait Gözcü gazetesi Nisan 2007'de kapanmıştı. Gözcü gazetesinin kapanmasıyla birlikte isim hakları Estetik Yayın A.Ş. tarafından satın alındı. Böylece 27 Haziran 2007 İstanbul'da Sözcü adıyla yeni bir medya kuruluş gerçekleşti. Medya sektöründeki yerini sağlama alak ve çağa ayak uydurmak isteyen Sözcü gazetesi bir süredir Web ve Youtube üzerinden yayın yapıyordu. Bir süre önce altyapı yatırımları için de broadcasting şirketiyle görüşen Sözcü, Sivas’ta yayın yapan yerel kanal SRT ileel sıkıştı. Sözcü Gazetesinin RTÜK lisansına takılmamak için kanal ismini de değiştirmeyeceği ve eski adı olan SRT ismiyle devam edeceği gelen iddialar arasında. Canlitv platformu olarak Sözcü ile ilgili gelişmeleri takipçilerimize duyurmaya devam edeceğiz.

Hedef 2020!

Broadcasting şirketleri ile görüşerek Altyapı yatırımlarını tamamlayan ve SRT ile el sıkışan Sözcü gazete yönetimi yayın tarihi olarak 2020 yılbaşını hedefledi. 2020 başıyla yayına geçmeye karar veren  Sözcü grubu yeni frekans alma konusunda sıkıntı yaşamamak için var olan bir TV frekansını satın aldı. RTÜK lisansına takılmamak için kanalın ismi değişmeyecek ve SRT (Sözcü Radyo ve Televizyon) ismiyle yayına çıkacak.

SRT Kanalı Kime Aittir?

Bölgesel olarak İç Anadoluda, yerel olarak Sivas ve çevresinde yayın yapan SRT TV’nin (Sivas Radyo Televizyonu) yönetim kurulu başkanlığını şimdilerde Ahmet Hasdemir yapıyor. 24 Mart 1993'ten itibaren yayın hayatını sürdüren SRT, 26 yıldır Sivas'ta yerel bir TV kanalı olarak hizmet veriyor. 2010 yılı itibariyle uydudan yayın yapan SRT, aynı zamanda Sivas'ın ilk yerel televizyonu ünvanına sahip bir kurum. Büyük bir aksilik olmazsa kısaltma adı değişmeyecek olan SRT artık Sözcü Radyo ve Televizyon olarak 2020 Ocak ayıyla yayın hayatını sürdürecek. Canlitv paltformu oalrak SRT ve Sözcü Gazetesine başarılar diliyoruz.

18-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar