Ünlü gazeteci Bekir Coşkun vefat etti!

Ünlü gazeteci Bekir Coşkun vefat etti!
Türk Basın Tarihi'nde önemli bir yeri olan gazeteci Bekir Coşkun vefat etti. Ünlü gazeteci Coşkun'un vefatı basın camiasında üzüntüye sebep olurken, çok sayıda paylaşım yapıldı.

Gazeteci Bekir Coşkun bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Ünlü gazeteci son olarak Sözcü gazetesinde yer alan yazılarıyla gündeme dair analiz ve yorumlar yapıyordu. Uzun yıllardır gazetecilik yapan Bekir Coşkun'un vefatı, başta meslektaşları olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından birçok kişiyi hüzne boğdu. Bir süredir akciğer kanseri teşhisi konan ve tedavi edilen Bekir Coşkun bu akşam (18.10.2020) saat 20:30'da Ankara Şehir Hastanesi'nde vefat etti. Coşkun'un vefatı köşe yazıları yazdığı Sözcü gazetesinin internet sitesinden duyuruldu. Bekir Coşkun'a Ekim 2017 yılında akciğer kanseri teşhisi konmuş ve usta gazeteci yaklaşık 3 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordu. Sağlığı el verdikçe yazılarına devam eden Coşkun 18 Ekim 2020 tarihinde Ankara'da vefat etti.

Bekir Coşkun'un son yazısı!

Ünlü gazeteci Bekir Coşkun'un vefatını öğrenen okurları ve sevenleri sosyal medya hesaplarından duygu dolu paylaşımlar yaptı. Coşkun en son 4 Ekim'de Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle bir yazı yazmıştı. Coşkun'un hayvan dostu kimliği ise hep ön plandaydı. Gazeteci Bekir Coşkun'un 30 Eylül 2020 tarihinde köşesinde yayınlanan şu cümleler ise vefatının ardından en çok paylaşılan cümlelerden oldu;

“Yazı bilmem

Yazarım yazı bilmem

Bu yaz böyle geçti

Gelecek yazı bilmem…”

Bekir Coşkun kimdir?

Gazeteci Bekir Coşkun 1945 Şanlıurfa doğumlu. Memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Coşkun Ankara'da Yüksek Gazetecilik okulunda eğitim aldı. Mesleğine foto muhabir olarak 1974'te başlayan Bekir Coşkun emniyet ve parlamento muhabirliği de yaptı. Günaydın gazetesinde 'Dokuzuncu Köy' adlı köşede yazarlık yapan Coşkun'u okurları hep bu köşe adıyla hatırladı. 1987 yılında Sabah gazetesinde 'Onuncu Köy' köşesinde yazan Coşkun 1993'te Hürriyet gazetesine, 2009 yılında ise Habertürk gazetesine geçti. Muhalif bir yazar olan Bekir Coşkun 2010 yılında Cumhuriyet gazetesinde yazdı. Sözcü gazetesindeki yazılarına 2014 yılında başlayan Bekir Coşkun, farklı gazetelerdeki çalışmalarla basın tarihinde iz bırakan yazılar yazdı.

18-10-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar