Zümrüdü Anka dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu

Zümrüdü Anka dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu
Zümrüdü Anka dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu mu? 2020 Şubatta yayınlanacak Zümrüdü Anka dizisi hangi kanalda ekrana gelecek, başrol oyuncuları kimler?

Bir süredir gündemi meşgul eden Zümrüdü Anka dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu mu, sorusu nihayet cevaplandı. Erkek başrol oyuncu için Alp Navruz, kadın başrol oyuncusu için de Ceren Yılmaz ile anlaşma sağlandı. 2020 Şubatta yayınlanacak Zümrüdü Anka dizisi hangi kanalda ekrana gelecek, başrol oyuncuları kimler? Diziseverlerin merak ettiği ayrıntılar haberimizde.

Zümrüdü Anka dizisinin yayınlanacağı kanal belli oldu

Yapımcılığını Pastel Film’in üstlendiği Zümrüdü Anka dizisi için kanal ve yönetmen arayışı son buldu. Son olarak Hercai dizisini yöneten Cemal Şan’ın yöneteceği Zümrüdü Anka dizisi 2020 Şubat ayında Fox Tv ekranlarında yayına girecek. Senaristliğini Can Sinan’ın yaptığı Zümrüdü Anka dizisi çekimlerine 16 Aralık Pazartesi günü başladı.

Zümrüdü Anka Dizisi Nerede Çekiliyor?

Canlıtv platformu olarak yönelttiğimiz sorulara cevap veren yapım şirketi, dizinin Kapadokya’da çekileceğini belirtti. İsmi ve konusuyla daha şimdiden merak uayndıran Zümrüdü Anka dizisi adına yaraşır şekilde mistik ve tarihi bölgemiz olan Kapadokya’da çekilmesi turizm adına da iyi olacaktır.

Zümrüdü Anka Ne Anlama Geliyor?

İran- Pers Mitolojisinde ortaya çıksa da tüm Doğu halklarında bilinen Zümrüdü Anka adını bir efsaneden alıyor.Si otuz, murg da kuş demektir. 30 kuşun birleşerek tek bir kuşa dönüşmesi ve küllerinden yeniden doğmasıyla ünlenmiştir. Türk edebiyatında Zümrüdü Anka olarak karşımıza çıkar. İnsan gözünün göremeyeceği kadar yükseklerde uçan bu kuş, ulaşılmaz Kaf Dağında yaşar ve ölümsüzdür. Rivayete göre Anka kuşu, bilgi ağacının dalları arasında yaşar ve bütün kuşların sorularını cevaplar. Bir gün ortadan kaybolan kuşun ulaşılmaz Kaf dağında olduğu haberi gelir. Kuşların ona ulaşması için 7 dipsiz vadiyi aşması gerekir. Nefs, Aşk, Cehalet, İnançsızlık, Yalnızlık, Dedikodu ve rBenlik vadilerini geçen kuşların çoğu yolda ölür. Sadece 30 tanesi Kaf dağının arkasındaki Zümrüdü Anka Kuşuna ulaşmayı başarır. Aslında bu kuşların her biri Zümrüdü Anka kuşuymuş. Benliklerinden sıyrılıp bilgeliğe ulaşan bu kuşlar küllerinden yeniden doğmuşlar. Mevlana bu hikayeyi anlatarak “neyi arıyorsan sen osundur” der.

Zümrüdü Anka Oyuncuları

Alp Navruz

1990 İstanbul doğumlu oyuncu, meslek hayatına model olarak başladı. İlk olarak “Arkadaşlar İyidir” dizisiyle adım attığı sektörde yakışıklılığıyla adını duyurdu. “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisi ile Türkiye’de en çok sevilen erkek başrol oyuncusu oldu. “Elimi Bırakma” dizisinde canlandırdığı Cenk Çelen karakteriyle hayran kitlesini artıran Alp Navruz’u Zümrüdü Anka dizisinde başrol olarak izleyeceğiz.

Ceren Yılmaz

1991 doğumlu oyuncu, Yağmurdan Kaçarken dizisi ile sektöre adım attı. Filinta ve Deli Gönül dizisileriyle aranan isim haline geldi. Üç Harfliler: Adak filminde başrol oynayan Ceren Yılmaz halen de üniversite öğrencisidir.

19-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar