Star TV'de o dizinin bileti kesildi! Final yapacak

Star TV'de o dizinin bileti kesildi! Final yapacak
Star TV'nin perşembe akşamları ekrana gelen Kazara Aşk dizisinin bileti kesildi. Kazara Aşk dizisinin final yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Star TV ekranlarının perşembe akşamları ekrana gelen dizisi Kazara Aşk, geride bıraktığımız perşemge gününde de ekrana geldi. Ancak reytinglerin belli olması adeta erken final olacağına kesin gözüyle bakılmasına neden oldu? Peki Kazara Aşk dizisinin böylesi sert bir düşüş yaşaması hangi sebepten dolayı meydana geldi.

Kazara Aşk dizisinin bileti kesildi

Ümit Kantarcılar ile Sude Zülal Güler'in başrolde yer aldığı dizinin ilk bölümleri reyting sıralamasının üst basamaklarında yer aldı. Buna karşın son birkaç bölüm bir prime time dizisi için çok kötü reyting sonuçları geldi. Kazara Aşk dizisinin 16 Eylül Perşembe akşamı ekrana gelen 11. bölüm Total reyinglerde 1.22 ile 31. sırada, AB reytinglerinde ise 0.50 ile 76. sırada yer aldı. Bu reyting oranları prime time dışı için bile kabul edilebilir oranlar değil. Bu nedenden dolayı önümüzdeki haftalarda yeni sezon dizilerinin de başlamasıyla birlikte Kazara Aşk dizisinin de final yapacağını kesin olarak söyleyebiliriz.

Kazara Aşk dizisinin reytingleri neden bu kadar düştü?

Kazara Aşk dizisinin 2 Eylül Perşembe akşamı ekrana gelen 9. bölümü Total ve AB reytinglerinde ilk 10 sırada yer alırken son iki haftada ne oldu da böylesine kötü bir tablo ortaya çıktı. Tabii ki başlıca sebep Kazara Aşk dizisinin bir yaz dizisi olması. İlk olarak 24 Haziran tarihinde ekrana gelen Kazara Aşk dizisinin yayın gününde ciddi bir rakibi yoktu. Yalnızca FOX TV'de Kefaret dizisi yayınlanırken pek çok kanal film ya da yarışma programı ekrana getirdi. Son iki haftada ise diğer kanalların reytinglerde güçlü dizilerinin bir bir başlayan yeni sezonları nedeniyle böylesine büyük bir düşüş ortaya çıktı. 9 Eylül'de Kanal D'de Camdaki Kız ve ATV'de Bir Zamanlar Çukurova dizilerinin yeni sezonları başladı. Ayrıca bu hafta da TRT 1 ekranlarında Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi başladı. Dolayısıyla Camdaki Kız ve Bir Zamanlar Çukurova dizisi izleyicileri yaz aylarında Kazara Aşk dizisini takip ederken bu dizilerin başlamasıyla birlikte son 2 haftada Kazara Aşk dizisi için ekran başına geçmedi.

 

18-09-2021
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler