Suavi’nin koruyucu aile talebi reddedildi

Suavi’nin koruyucu aile talebi reddedildi
Gönül Saygan  "Suavi 70 yaşında diye bizim koruyucu aile olmamızı reddettiler. 70 yaşında dedikleri adam, hâlâ deprem bölgesinde 20 saat çalışıyor"

Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depreminde 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti,  yüzbinden fazla vatandaşımız ise yaralandı. Bu arada pek çok çocukta annesiz, babasız kaldı. Bu çocukları evlat edinmek, koruyucu aile olmak için bir çok aile devlete başvurdu. Hala da başvurular devam ediyor.

Suavi’nin koruyucu aile talebi reddedildi

Öksüz ve yetim çocuklara koruyucu aile olmak için başvuranlardan birisi de ünlü ses sanatçısı ve bestekar Suavi . Mehmet Suavi Saygan ve eşi Gönül Saygan beraber koruyucu olmak için dilekçe verdiler.  Twitter hesabından bu başvurularının olumsuz neticelendiğini duyuran Gönül Saygan  "Suavi 70 yaşında diye bizim koruyucu aile olmamızı reddettiler. 70 yaşında dedikleri adam, hâlâ deprem bölgesinde 20 saat çalışıyor. Biz o çocuklara, çiçek gibi bakarız. Engelimizi kaldırın. Biz talibiz" şeklinde yaptığı paylaşımla üzüntülerini belirtti.

Suavi, profesyonel olarak sporla uğraşıyor

İlk günden beri depremzedeler için uğraşan ünlü sanatçı profesyonel olarak sporla uğraşmaktadır.  Yaşının ileri olmasından çok vücut dinçliğine bakılmasını isteyen Gönül Saygan “Depremzede çocuklar başka isteyenlere çok rahat veriliyor. Bize de vermeleri gerekir.” dedi.

Suavi kimdir?

Gerçek adı Mehmet Suavi Saygan olup 26 Ağustos 1950 Kırıkkale doğumludur.  Müziğe ilgisi çocukluğunu da geçtiği Kırıkkale’ de başladı. Meçhulle ismiyle müzik grubu kurdu ve aktif müzik hayatı başlamış oldu. Üniversiteyi Ankara ODTÜ Mimarlık’ta okudu. Ankara da gece kulüplerinde farklı farklı grup ve müzisyenlerle çaldı. Böylece hem okul giderlerini karşıladı hem de kendi şarkılarını ve grubunu da oluşturdu. Üniversite sonrası uzun yıllar orkestralarda bateri ve gitar çalıp solist olarak şarkılar söyledi. Beyaz Güvercin İstanbul Yarışmasında ikinci 1994 de TRT Altın Anten yarışmasında 1. Oldu.  TRT’de seslendirdiği Yalı Çapkını isimli eserle Kazakistan Almaata’da 24 ülkenin katıldığı Asya’nın Sesi yarışmasında Türkiye adına katıldı. Jüri tarafından 5 yıldır kimsenin layık görülmediği ve birincinin de üstünde bir değere sahip Grand Prix ödülünü aldı. Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Hüseyin Korkmazgil gibi önemli şairlerin şiirlerini besteleyen sanatçı sigara içmemekte olup dağcılık ve dalgıçlık yapmaktadır. Profesyonel bir dalgıç olup kendi grubu ile çalmaya devam etmektedir.Mahmure Güler ile evliliğini 199’da sonlandıran Suavi daha sonra Gönül Hanım ile evlenmiştir. Suada isminde bir kız vardır.

20-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar