Sunucu Burak Akkul, koronavirüsü nasıl yendiğini anlattı!

Sunucu Burak Akkul, koronavirüsü nasıl yendiğini anlattı!
Koronavirüse yakalanan ve hastanede zorlu bir süreç geçiren ünlü sunucu Burak Akkul virüsü nasıl yendiğini anlattı. İşte Akkul'dan önemli ve çarpıcı açıklamalar...

Çok Gezenti programını sunucusu Burak Akkul, koronavirüse yakalandığını sosyal medyadan duyurmuştu. Akkul 21 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra virüsü yendiğini “Yendim seni korona” diyerek açıklamıştı. Son yaptırdığı iki koronavirüs testi negatif çıkan Akkul, yoğun bakımda sürekli uyutularak korona virüsü yendi. Yapılan tedaviden sonra iyileşen Burak Akkul, fizik tedavi için hastanede kalmaya devam ediyor. Akkul, sosyal medyada bir video paylaşarak koronavirüsü nasıl yendiğini anlattı.

İnsan kendin konduramıyor

TEVE2'de yayınlanan Çok Gezenti gezi programının sunuculuğunu yapan Burak Akkul ve eşi Seda Akkul koronavirüse yakalanmıştı. Ateşi 42 derceye kadar yükselen Akkul'un yoğun öksürük belirtilerinden dolayı tedavisi yoğun bakımda yapılıyordu. Özel bir Tv kanalı canlı yayınına bağlana Akkul, “İşimden dolayı yurtdışında çok bulunuyoruz. Çok Gezentinin 110. bölümünü çekerken fark ettik. Eşim ve ben Türkiye’ye çok ateşli geldik. Biz geldiğimizde Türkiye’de 6. koronavirüs vakası açıklanmıştı. Yoğun öksürük vardı ve ateşimiz 42’ye vurmuştu. Seyahatlerden senede bir, iki sefer ateşli ve öksürüklü dönüyordum. Antibiyotik alınca geçiyordu. Yine böyle oldu sandım. İnsan kendine konduramıyor. Bademcik iltihabı var, toksilit, önce o sandım fakat sonra Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittik" ifadelerini kullandı.

Burak Akkul’a uyku tedavisi

Koronavirüse yakalandıktan sonra yoğun bakımda tedaviye alınan Akkul’un tedavisi 21 gün sürdü. Hastalığı yenen sunucu Akkul, kendisine nasıl bir tedavi uygulandığını şöyle anlattı; “Entübe adı verilen hastanın uyutulması yöntemiyle tedavi edildim. Türkiye’de bu şekilde hastalığı yenen ilk insanlardan biriyim. 21 gün hastanede uyutuldum. 21 sonra uyandığımda sanrı ile gerçek dünya arasında geçiş yapmakta zorlandım. Hala da geçiş yapmayı becerebilmiş değilim. Çok maceralı bir durum, araya bir kaçırılma sokmuşum. Aslında onların hiçbiri olmamış. Zamanla adapte olacağım. Siz sanrı gördüğünüz anlayamıyorsunuz. Geride kalan hasta olmayan yakınlarınız için durum daha da zor diye düşünüyorum. 21 gün sonra uyanınca bir çok şeyin yaşandığını görüyorsunuz. Artık bulaşma ihtimalimiz yok. Eşim Seda ve ben çift negatif raporu aldık. Uzun süre uyutunca çeşitli uzuvlar zayıflıyor. Bir süre fizik tedavi süreci var zayıflayan uzuvları güçlendirmek gerekiyor." Mart ayında koronavirüse yakalandığını twitter hesabı üzerinden bir video duyuran Akkul çifti, artık sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

11-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar