Alef dizisi nerede çekiliyor?

Alef dizisi nerede çekiliyor?
Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'in başrollerinde yer aldığı BluTV ve FX ortak yapımı Alef dizisi nerede çekiliyor?

BluTV ve FX'de yayınlanmaya başlayan Alef dizisi nerede çekiliyor? İnsanlar merak uyandıran Alef dizisinin konusu ne?

Daha önce pek çok internet dizisine imza atan BluTV, FX ortaklığında yeni bir internet dizisiyle daha karşımıza çıkıyor. Alef, oldukça ilgi çekici bir suç dizisi olarak göze çarpıyor. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen gibi deneyimli isimler var. Yönetmenliğini Emin Alper üstleniyor. İlk iki bölüm, 10 Nisan Cuma günü, BluTV platformunda ve FX kanalında yayınlandı. Alef dizisi, atmosferi ve gizemli konusuyla pek çok kişi tarafından olumlu tepkiler aldı. Her Cuma günü saat 21:30'da FX ve BluTV'de yayınlanacak Alef dizisinin ilk sezonu 8 bölüm sürecek. İlk bölümün yayınlanmasının ardından izleyen insanların merak ettiği şeylerden biri de dizinin nerede çekildiği oldu. Alef dizisi nerede çekiliyor?

Alef dizisi nerede çekiliyor?

Alef dizisinin tam olarak şurada çekildi diyebileceğimiz bir lokasyonu yok. İlk sezonun tamamının çekimleri İstanbul'un geneline yayılarak çeşitli semtlerde gerçekleştirildi. 

Alef dizisinin konusu ne?

Mistik bir polisiye dizisi olan Alef, Osmanlı ve İslam tarihinden derin izler taşıyor. Kariyerinin başlarında olan dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ve kendisinden daha tecrübeli ortağı Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), boğazda bir cesete rastlarlar. Elde ettikleri deliller sonucunda bu cinayeti işleyen kişinin bir seri katil olduğu anlaşılır. İzler, onları oldukça gizemli olayların içine çeker. İkiliye yardımcı olacak üçüncü bir kişi de vardır. Bu cinayeti aydınlatmak için, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen)'ın uzmanlığı da dedektifler kadar büyük öneme sahiptir.

Fi, Masum, Şahsiyet şimdi de Alef

İnternet dizileri son dönemin yeni gözdeleri. Televizyon için çekilen dizilerin ağır çalışma şartları, diziyi ortaya çıkaran paydaşları kısıtlaması ve yersiz RTÜK cezaları yüzünden oto-sansüre uğraması bu işi pek de cazip kılmıyor. Oyuncu, yönetmen ve senaristlerin çoğu da televizyon dizilerine sıcak bakmıyor. İzleyici tarafından bakacak olursak ticari kaygılarla, zoraki olarak çekilen televizyon dizilerinin seyir zevkinin yüksek olması beklenemez. Son birkaç yılda sayısı onları bulan internet dizisi yayınlandı. Fi, Masum ve Şahsiyet dizileri bu diziler arasında ilk akla gelenler. İşte bu dizilerin arasına sokabileceğimiz yeni bir dizi var, Alef.

12-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler