Tarihte Bamsı Beyrek Nasıl Öldü?

Tarihte Bamsı Beyrek Nasıl Öldü?
Diriliş Ertuğrul 145. bölüm fragmanında ağır yaralanan dizinin önemli karakterlerinden Bamsı Beyrek ölecek mi? Bamsı Beyrek kimdir? Bamsı Beyrek tarihte nasıl öldü? İçte Cevabı!

TRT 1 ekranlarının aksiyon dolu dizisinde heyecan giderek artıyor. Yayınlandığı günden bu yana reyting sonuçlarında zirveden düşmeyen Diriliş Ertuğrul’un gelecek bölümünde yaşanacak gelişmeler büyük merak konusu oldu. Final bölümü için geri sayım başlarken Ertuğrul Bey, düşmanlarının kellesini de tek tek alıyor. Öte yandan Diriliş Ertuğrul’da flaş bir gelişme yaşanıyor. Peki, Bamsı ölecek mi? İşte canlıtv takipçileri için Diriliş Ertuğrul’un 145. son bölümü ile ilgili tüm detaylar!

Bamsı Beyrek Ölüyor mu?

145.bölüm fragmanının yayınlanmasının ardından savaşta ağır bir şekilde yaralanan "Bamsı ölüyor mu?" sorusu akıllara takıldı. "Türk'ün mefkuresinin yeniden hayat bulacağı İslam aleminin en uçtaki sancağı olacaktır Yeni Hisar" diyen Ertuğrul Bey savaş için planlarını bir bir açıklıyor. Yeni bölümü yine izleyenleri ekranlara kilitleyecek. Diriliş Ertuğrul son bölümde Bamsı Alp çocuğunu kurtarmak isterken düşmanın eline düşüyor. Peki Diriliş Ertuğrul’da Bamsı (Alp) Beyrek ölecek mi? Bu sorunun cevabı yayınlanacak son bölümde anlaşılacak ancak tarihte Bamsı Beyrek kimdir ve nasıl ölmüştür? İşte bu soruların cevabı!

Tarihte Bamsı Beyrek Kimdir?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur. Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Bamsı Beyrek Tarihte Nasıl Öldü?

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı hikâyede, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir. İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup yine hikayedeki karakterlerden biri, beşik kertmesi eşi Banıçiçek ise Dış Oğuz’dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Bamsı Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın dostudur ve ona ihanet etmez. Dış Oğuz’un başı Aruz Koca hikayede Bamsı Beyrek’e tuzak kurar. Bamsı Beyrek’i esir alır ve sağ kolunu keser.

 

22-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar