Teşkilat Dizisi Nerede Çekiliyor? Çekim Mekanları Nerede?

Teşkilat Dizisi Nerede Çekiliyor? Çekim Mekanları Nerede?
TRT 1 ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan ve seyirciyi adeta ekrana kilitleyen Teşkilat Dizisi nerede çekiliyor? Dizinin çekim mekanları hangileri? İşte bu soruların cevabı!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve 2. Sezonunda olan başarılı macera ve aksiyon dizisi Teşkilat Pazar akşamlarının en çok seyredilen yapımları arasında yer alıyor. Dizi ilk sezonunda gösterdiği başarıyı ikinci sezonuna da taşırken alanında da şu ana kadar en çok dikkat çeken dizi oldu. İstihbarat dünyasında yaşananların seyirciye aktarıldığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptıklarını ve ülkeye verdiği hizmeti ekrana taşıyan dizi aynı zamanda Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan da destek görmektedir. Özellikle bazı mekanlar ve ekipman konusunda dizi desteklenirken İstihbarat Teşkilatı’nın yeni yapılan ve Kale olarak adlandırılan binası da dizinin ana çekim mekanları arasında bulunuyor. Bunun yanında dizi yurt dışı ve yurt içinde pek çok mekan kullanıyor. İşte Teşkilat dizisinin nerede çekildiğinin cevabı!

Teşkilat Dizisi Hangi İlde Çekiliyor?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve istihbarat teşkilatında çalışan bir grup ajanın Türkiye’nin bekası için her türlü fedakarlığı yaptıklarının ve gerekirse hayatlarını vermelerinin hikayesinin anlatıldığı Teşkilat Ankara’da çekilmektedir. Şu ana kadar Ankara’da çekilen en büyük prodüksiyona sahip proje olan teşkilat, Ankara’nın, Gölbaşı, Keçiören, Polatlı, Akyurt, Altındağ ve Sincan bölgelerinde çekilmektedir. Kale olarak adlandırılan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın binası ve ekibin toplandığı yer altında bulunan gizli mekan dizinin ana mekanları olarak kullanılmaktadır. Dizinin hikayesine uygun olarak pek çok mekan ayrıca kullanılmaktadır. Öbür taraftan istihbarat dünyasındaki mücadeleyi anlatan dizi istihbarat teşkilatının kullandığı ekip ve ekipmanların aynısını kullanmaktadır. İnsansız hava araçları, helikopterler, farklı teknolojik araç ve aletler ve her türlü ateşli silah bunlar arasında bulunmaktadır.

Teşkilat Dizisi Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

TMC prodüction tarafından hazırlanan ve Ankara’da çekilen Teşkilat dizisi zaman zaman hikayeye uygun olarak yurt dışında da çekimler yapmaktadır. Şu ana kadar Almanya, Fransa, İsviçre, Suriye ve Irak gibi ülkelerde çekimler yapan dizinin oyuncu kadrosunda Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtçu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Ezgi Şener, Tuncer Salman, Gürkan Uygun, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin ve Yavuz Bülent Bakiler yer almaktadır. Dizi her Pazar akşamı saat 20.00’da TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşuyor.

 

06-01-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar