The Taste Türkiye Gün değiştirdi

The Taste Türkiye Gün değiştirdi
FOX TV de yayınlanan The Taste Türkiye birkaç haftadır reytinglerde düşüş yaşayınca gün değiştirdi ve Çarşamba gününden pazartesi akşamına kaydırıldı.

Bu sezon yemek programları zirve yaptı. Ancak Provizyon Medya'nın yapımcılığını yaptığı, Ali Ronay, Şemsa Denizsel ve Rıfat İnce'nin jüri üyeliğini yaptığı; başladığı yemek programı The Taste maalesef yeterli ilgi göremedi ve gün değiştirdi. Peki ilk günden bu yana beklenen reytingleri elde etmekte zorlanan The Taste Türkiye neden gün değiştirdi ve hangi gün yayınlanacak, sorusuna cevap verelim.

The Taste Türkiye Gün değiştirdi

Özellikle Yemekteyiz programının göze girmesiyle başlayan yemek programlarında FOX TV de yer almış ve The Taste Türkiye ile sektördeki yerini almıştı. Ancak birkaç haftadır reytinglerde düşüş yaşayan program gün değiştirdi ve Çarşamba gününden pazartesi akşamına kaydırıldı. The Taste Türkiye, 10 Haziran Pazartesi gününden itibaren artık her hafta pazartesi günleri ekranlara gelecek.

The Taste Türkiye Neden Gün Değiştirdi?

15 Mayıs 2019 Çarşamba günü ekranlardaki yerini alan The Taste Türkiye ne yazık ki düşük reyting alınca gün değiştirmek zorunda kaldı. Çarşamba akşamları güçlü rakipleri karşısında tutunamayan The Taste Türkiye artık pazartesi akşamları şansını deneyecek. İlk 4 bölümde çok farklı reytingler alarak tutarsız bir yaklaşımsewr4gileyen program, bize göre tahminen 13 bölüm yayında olacak. Ne zaman final yapacağı açıklanmasa da ağustos başında ya sezon finali yapacak ya da tamamen yayından kaldırılacak.

The Taste Türkiye’de son durum nedir?

Her hafta bir yarışmacının elenmesi üzerine kurgulandığı The Taste Türkiye’de bu hafta Aysun elendi. Finale kadar her hafta bir ismin eleneceği program, iki yarışmacı kalana kadar devam edecek. Büyük bir sürpriz olmazsa ağustos başında final yapacak yemek programı nedense yapımcılarını memnun edemedi. Canlitv olarak görüşlerine başvurduğumuz FOX TV yönetimi programın ağustos sonuna kadar devam edebileceğini belirtti. Ancak reytingleri düşük devam ederse hızlıca konsept değiştirilip temmuz ayında bile programın yayından kaldırılabileceğini öngörebiliriz.

The Taste Türkiye Büyük Ödül Ne?

The Taste Türkiye’de büyük ödülün ne olduğunu herkes gibi biz de çok merak ediyoruz. Final yaklaştığında belki ödülü öğrenebileceğiz. FOX TV yönetimi ısrarla ödülü net olarak duyurmuyor ancak otoriteler büyük ödülün en fazla 100.000 TL olacağını çünkü programın düşük reytinglerinin daha yüksek bir ödülü karşılamayacağını iddia ediyor.

Sosyal Medyada The Taste Türkiye

Programa eleştiriler çok. Çünkü yarışmada şefler, yarışmacılar bağırarak bir şeyler öğretmeye çalışıyor. Hatta bazen yarışmacılara acımasızca yükleniyorlar. Hal böyle olunca programda stres had safhaya çıkıyor. Ancak izleyici kavganın ve bağırmanın çok olduğu bir programı özellikle çoluğuna çocuğuna izlettirmek istemiyor. The Taste Türkiye yapımcıları ise sürekli gerginlik çıkartarak reytinglerin yükseleceğini düşünüyor.

08-06-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar