The Taste Türkiye Şef Rafet İnce kimdir?

The Taste Türkiye Şef Rafet İnce kimdir?
Dünya çapında ilgiyle izlenen yemek yarışması ülkemizde The Taste Türkiye ismiyle Fox TV ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Programın önde gelen şeflerinden Rafet İnce kimdir?

Yapımcılığını Provizyon Medya’nın üstlendiği; Amerika, Hollanda ve Belçika’da yayınlanan ve sevilen yemek yarışması “The Taste”, Türkiye’de Siemens Ev Aletleri iş birliğiyle Fox TV'de ekranlara geliyor. 15 Mayıs Çarşamba akşamı yayın hayatı başlayan program birbirinden yetenekli yarışmacıları ve alanında uzmanlaşmış jürileriyle farklı lezzetleri ekranlara taşıyor. İlk bölümüyle reyting yarışında geride kalsa da mutfak aşıklarının yeni favorisi olan yarışmanın jüri koltuğunda ise Rafet İnce, Şemsa Denizsel ve Ali Ronay gibi ünlü şefler oturuyor. 

The Taste Türkiye'nin şef jüri üyesi Rafet İnce'yi yakından tanıyalım.

RAFET İNCE KİMDİR?

1981 yılında Konya'da doğan Şef Rafet İnce Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi’nde okuyarak genç yaşta mesleği için profosyonel adımlar atmaya başlamıştır. Devletten aldığı bursla, Portekiz Lizbon'da Le Cordon Blue College of Culinary Arts'ta dört sene Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi bölümü okumuş ve iki sene İtalya"da yan staj yapmıştır. Deneyimine deneyim kattığı bu 6 yılın ardından Türkiye'ye geri dönmüştür. Bodrum'da kısa bir süre aşçılık yapmasının ardından Genel Kurmay konut aşçısı olarak askerlik görevini yerine getirmiştir. 2003 yılında tekrar Bodrum'a dönerek bu yıldan itibaren çeşitli 5 yıldızlı otellerde Executive Şeflik yapmıştır. Uluslararası aşçılık yarışmaların da ülkemize sayısız madalya kazandıran Rafet Şef, 2008 IKA - Dünya Aşçılar Olimpiyatı'nda Türkiye’ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şeftir. 2013 yılında ise kendi restoranlarını açmış ve işletme müdürlüğünü üstlenmiştir. Gerek yurtiçi gerek yurtdışında Türk mutfağını tanıtan ve turizmimize büyük katkı sağlayan şef, 2011 yılında sivil toplum örgütleri tarafından “En Başarılı Genç Girişimci Şef'' seçilmiştir.

Chaîne des Rôtisseurs isimli gastronomi topluluğunun bir üyesi olan Rafet Şef, Londra’da yayımlanan BBC Good Food dergisinin 2008 yılından beri şef editörlüğünü yapmakta olup, Wacs - Dünya Aşçılar Konfederasyonu'nun da uluslararası jürilik belgesine sahiptir. Mutfaktaki başarısını kitaplarla taçlandıran ve genç yeteneklere ışık tutan Rafet İnce'nin yazdığı CHEF kitabı; dünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabıdır. Aynı zamanda şef 2017 yılında yazarların oskarı olarak değerlendirilen “Gourmand World Cook Book Awards” ta Türkiye adına en iyi yemek yazarı ödülünü almıştır. Daha önce birçok yemek programında yer alan ünlü Şef Rafet İnce şimdi ise Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan The Taste Türkiye yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır.

19-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar