The Taste Türkiye Şef Şemsa Denizsel kimdir?

The Taste Türkiye Şef Şemsa Denizsel kimdir?
Ekranların yeni yemek yarışması The Taste Türkiye birbirinden lezzetli yemekleri ve tecrübeli şefleriyle Fox TV ekranlarında! Şef jüri üyesi Şemsa Denizsel kimdir?

Yapımcılığını Provizyon Medya’nın üstlendiği; Amerika, Hollanda ve Belçika’da yayınlanan ve sevilen yemek yarışması “The Taste”, Türkiye’de Siemens Ev Aletleri iş birliğiyle Fox TV'de ekranlara geliyor. 15 Mayıs Çarşamba akşamı yayın hayatı başlayan program birbirinden yetenekli yarışmacıları ve alanında uzmanlaşmış jürileriyle farklı lezzetleri ekranlara taşıyor. İlk bölümüyle reyting yarışında geride kalsa da mutfak aşıklarının yeni favorisi olan yarışmanın jüri koltuğunda ise Rafet İnce, Şemsa Denizsel ve Ali Ronay gibi ünlü şefler oturuyor. 

The Taste Türkiye'nin şef jüri üyesi Şemsa Denizsel'i yakından tanıyalım.

ŞEMSA DENİZSEL KİMDİR?

Mutfağa olan merakı çok küçük yaşlara dayanan Şemsa Denizsel 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. 19 yaşında eğitimi için İngiltere'ye gitmiş London College of Printing’de ‘Publicity & Promotion’ okumuştur. Burada bulunduğu zaman için çeşitli mutfaklarda çalışmıştır. Ancak Türkiye’ye döndüğünde hayalini kurduğu mesleğe devam etmesi pek mümkün olmamıştır. Bazı basın kuruluşlarında ve reklam kampanyalarında fotoğraf stilisti olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında profosyonel mutfağa geri dönmüştür. Nişantaşı'nda Kantin ismini verdiği lokantasını açmış ''Yeni İstanbul Mutfağı” olarak tanımladığı yemeklerini misafirlerinin beğenisine sunmuştur.

Lokantasında sadece yerli üretim malzemeler kullanan başarılı şef, aynı zamanda 2004-2005 yıllarında MimKemal 19’un da şefliğini yapmıştır. 2002, 2003, 2005 ve 2009 yıllarında Time Out İstanbul dergisi tarafından ‘Yılın Şefi’ olarak aday gösterilmiştir. Açık Radyo’da Pazartesi akşamları Açık Dergi’nin içinde “Kulaktan Dolma Tarifler” köşesini hazırlamıştır. Daha sonra 18 yıl hizmet veren ve bir marka haline gelen Kantin'i kalıcı olarak kapatıp Kuzey Ege’de bir topluluk yaratma hayaliyle Türkiye’den ve yurt dışından yeni nesillere el vereceği bir mutfak kurmuştur. Öte yandan Şemsa Denizsel hayatının bir döneminde 125 kilo olup 60'a yakın kilo vermiştir. Şimdi ise Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan The Taste Türkiye yarışmasında Rafet İnce ve Ali Ronay gibi ünlü şeflerle jüri koltuğunu paylaşmaktadır. 

The Taste Türkiye her çarşamba akşamı saat 20:00'de Fox TV ekranlarında!

21-05-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar