TRT 1’den Bomba Gibi Ramazan Programı!

TRT 1’den Bomba Gibi Ramazan Programı!
11 Ayın sultanı Ramazan Ayı geldi… Ramazan Ayında televizyon kanalları da özel yayınlarla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. TRT’de bu kanallardan. İşte detaylar!

Ramazan ayı yaklaşıyor. Her sene televizyon kanallarının bir aya mahsus olmak üzere özellikle yayın akışlarında ramazan ayıyla ilgili yayınlara yer verme zamanı geldi. Birçok kanal iftar ve sahur programlarıyla seyirci karşısına çıkacak ve seyirciyi bir ay süresince kendi bu yapımlarla kendi ekranlarına çekmeye çalışacaklar. Bu kanalların en başında ve hiç şüphesiz en başarılı olanların başında kamu kanalı TRT 1 geliyor. Her sene ramazan ayına mahsus yaptığı iftar ve sahur programlarına ilave olarak bu özel aya mahsus özel programlarla da seyircinin ramazan ayını daha bir dolu dolu yaşamasına gayret ediyor TRT. Bu senede yine böyle olacak gibi görünüyor. Diğer kanallar sadece iftar ve sahur programlarıyla yetinirken TRT ramazan boyunca pek çok yapımı seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında sohbet programları da var, özel yayınlar da ve dizilerde… Bu yapımlardan biri de ünlü alim Mevlana’nın ölümsüz eseri Mesnevi’den seçilen hikayelerin seyirciyle paylaşılması olacak. İşte programın detayları!

TRT 1’den Mesnevi’den Mektuplar!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte kanallar ramazan programlarının tanıtımlarına başladılar. TRT’de yayınlanacak ve ünlü alim Mevlana’nın esiri olan Mesnevi’den seçilen özel hikayelerin paylaşılacağı Mesnevi’den Hikayeler’de bu programlardan biri. Kanal Ramazan ayı boyunca her akşam saat 18.30’da mesnevi’den Hikayeler Programını seyirciyle buluşturacak. Ünlü oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sunacağı programda Mevlana’nın mesnevi adlı eserinden seçilecek hikaleyer seyirciye tiyatral bir sunumla aktarılacak. Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yorumuyla seyirciyle buluşturulacak hikayeler ve şiirler kanalın ramazan süresince en iddialı yapımlarından biri olacak. Saat 18.30’da her akşam ekrana gelecek program daha şimdiden merakla beklenmeye başlandı.

Bahadır Yenişehirlioğlu Kimdir?

TRT 1’de ramazan ayı boyunca ekrana gelecek Mesnevi’den Hikayeler adlı programın sunuculuğunu yapacak olan Bahadır Yenişehirlioğlu 1962 yılında Manisa Akhisar’da dünyaya gelmiştir. Hukuk fakültesi mezunu olan Yenişehirlioğlu bir süre avukatlık yaptıktan sonra dizilerde oyunculuk yapmaya başlamıştır. İlk olarak 2016 yılında Sevda Kuşun Kanadında adlı diziyle seyirci karşısına çıkan Yenişehirlioğlu halen yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve sevilen dizi Payitaht Abdülhamid adlı dizide Tahsin paşa karakterini canlandırmaktadır. Bahadır Yenişehirlioğlu şu ana kadar Vecihi, Payitaht Abdülhamid, Direniş Karatay, Sevda Kuşun Kanadında, Yedi Güzel Adam adlı yapımlarda rol almıştır. Yenişehirlioğlu ayrıca iyi bir roman yazarıdır ve pek çok kitabı bulunmaktadır.

19-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar