TRT 1’den Yeni Program!

TRT 1’den Yeni Program!
TRT 1 koronavirüs sebebiyle eve kapanan insanlar için yeni bir programa başlıyor. Hafta içi her gün sabah 07.00’da başlayacak program Pazartesi günü başlıyor. İşte detaylar!

Televizyon yayıncılığının zor zamanlar geçirdiği bir dönemden geçiyoruz. Diziler setleri bir bir iptal ediyor, seyircili programlar tatil ediliyor, insanlar sosyal mesafe kuralı gereğince yan yana dahi gelemiyor. Bütün bu sıkıntıların sebebi ise Çin’den tüm dünyaya yayılan ve ülkemizi de etkisi altına alan bir virüs; Koronavirüs. Ölümcül hastalık tüm dünyada binlerce insanın canı alırken yüz binlerce kişide bu virüsün etkisine girmiş durumda. Televizyonlar yeni yapımlar bulmakta zorlanırken arşivler gözden geçiriliyor ve eski yapımlar yeniden yayın akışına konuluyor. Kamu yayıncılığı sorumluluğu bulunan TRT’de bu bağlamda toplumsal içerikli yayınlar yapmaya ve Koronavirüs ve etkisiyle ilgili toplumu bilgilendirmeye başladı. Kanal daha önce yan kanallarından biri olan Diyanet Tv’de yayınlanan bir programı ana kanala taşımaya ve hafta içi her gün saat 07.00’da yayınlamaya başlıyor. İşte detaylar!

Camiden Hayata Programı TRT 1’de!

Kamu yayıncılığı yapan ve son yıllarda yaptığı ataklarla seyircinin çok seyrettiği kanallardan biri haline gelen TRT özellikle hazırladığı dizilerle seyirciyi ekranına çekmeye başladı. Kanal sevilen dizilerle reytingini yükseltirken aynı zamanda toplumu aydınlatıcı ve bilgilendirici programlar yapmaktan da geri durmuyor. Kanal özellikle bu son günlerde yaşanan Koronavirüs sebebiyle bilgilendirici ve uyarıcı yayınlar yapmayı artırmış durumda. Bu programlardan biri de daha önce Diyanet Tv’de ekrana gelen ve seyircinin severek takip ettiği programlardan biri olan Camiden Hayata adlı program. Program 30 Mart Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün saat 07.00’da TRT 1’de ekrana gelecek.

Camiden Hayata!

TRT 1 yepyeni bir programı izleyiciye sunmaya hazırlanıyor. Diyanet Tv’de yayınlanan Camiden hayata adlı program pazartesinden itibaren her sabah saat 07.00’da Diyanet Tv ile ortaklaşa bir şekilde ekrana gelecek. Camiden Kur’an sesleri, tesbihatlar, sohbetler ve dualar yayılıyor şimdi hayata. Cami yeni bir baharı, umudu müjdeliyor dualarla… Hayata, sana, bana, tüm evlere… Sloganıyla yayınlanacak program Koronavirüs sebebiyle evde vakit geçiren vatandaşların zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için de bir fırsat oluşturuyor. Koronavirüs sebebiyle cami ortamından uzaklaşan insanların evlerine cami havasını, iklimini taşımayı amaçlayan programın ilk konuğu ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş oluyor. Program Ankara’da Hacı Bayram Camii’nde çekiliyor.

26-03-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar