TRT Çocuk’tan Yeni Bir Çizgi Dizi Daha: Yade!

TRT Çocuk’tan Yeni Bir Çizgi Dizi Daha: Yade!
TRT Çocuk minik izleyicileri için yeni bir çizgi diziyi ekrana getirmeye hazırlanıyor. Kanal birçok başarılı yapımın yanına yeni dizisi Yade’yi de eklemeyi umuyor. İşte detaylar!

Çocukların, özellikle de 11 yaş altı çocukların severek ve heyecanla takip ettiği kanalların başında geliyor TRT Çocuk. Hemen her evde hemen her daim TRT Çocuk kanalı açıktır ve bu yetişkinlerle çocuklar arasında bitmek bilmeyen bir mücadelenin de adıdır aslında. Kumandayı ele geçiren çocuk TRT Çocuk kanalını açınca büyükler için televizyon vakti bitmiş demektir. TRT Çocuk özellikle çizgi filmleriyle sadece çocukların değil büyüklerin de merakla takip ettiği ve tebessümle seyrettiği kanallardan biri. Kanalda yayınlanan çizgi filmler mutlaka bir yerinden bir şekilde yetişkinleri de kendine bağlıyor. Şimdilerde ise TRT Çocuk’ta başka bir heyecan yaşanıyor. Kanal için hazırlanan yeni çizgi dizi yakında ekrana gelecek. Adı Yade olan çizgi dizi bu sefer çocuklara matematiği sevdirmeye çalışacak. İşte detaylar!

TRT Çocuktan Yeni Çizgi Dizi!

TRT Çocuk okul öncesi çocuklara yönelik olarak hazırladığı yeni içeriğini minik seyircileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Büyük hayal gücü olan, akıllı ve meraklı Yade şirin arkadaşı Mati ile çocuklara yeni bir macera sunacak. Yade çocukların çevresini keşfederken öğrenmeyi kolaylaştıracak oyunlarla matematik becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken günlük deneyimleriyle farklı türdeki sorunları çözme becerilerini de geliştirecek. Okul öncesi eğitim programına bağlı kalarak uluslar arası kabul görmüş erken çocukluk eğitimi ilkeleri esas alınarak hazırlanan Yade çocukların öz-farkındalık ve öz-yönetim becerilerini keşfetmelerine de katkı sağlamayı hedefliyor.

Çocuklar Yade ile Matematiği Sevecek!

TRT Çocuk’ta ekrana gelmeye hazırlanan yeni çizgi dizi Yade minik seyircilerin her bölümde yeteneklerini keşfederek öğrenme tutkularını geliştirecek. Yade kanalda ekrana gelen Doru, Rafadan Tayfa, Nasrettin Hoca Zaman Yolcusu, Elif ve Arkadaşları, Su Elçileri, Kardeşim Ozi, Emiray, Aslan, Akıllı tavşan Momo, 64 Kare Ülkesi, Eğe ile Gaga, Elifin Düşleri gibi başarılı yapımların yanında çocukları ekrana bağlayacak yapımlardan biri olacak. Yapımda Mati ve arkadaşları karşılaştıkları her durumda fikirsiz ve sakar oldukları için başları dertten kurtulmayacak. Yade ise her zaman onların yardımına koşup problemleri çözecek. Temel matematik kavramlarını öğretecek bu problemler, çocuklarda matematiğe karşı olumlu bir bakış kazandıracak. Yade yakında TRT Çocuk’ta ekrana gelmeye hazırlanıyor.

05-04-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar