TRT'de Nostalji Rüzgarı Esecek!

TRT'de Nostalji Rüzgarı Esecek!
Koronavirüs salgını sebebiyle herkes evlerde ve televizyon yayın akışları bu yeni duruma göre düzenleniyor. TRT ise 'Ev Hayat Dolu' sloganıyla izleyicilerine nostalji yaşatacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında, 'evde kal' kampanyaları yapıldı ve evde kalınmasına yönelik yetkililer çeşitli sokağa çıkma yasaklarına karar verdi. Salgından korunmak için zor olsa da sağlığımız için en uygun seçenek şuanda evden çıkmamak. Evde kalmak zorunluluğu televizyonları yeni çözümler bulmaya ve eski dizi ve programları yeniden yayın akışına eklemeye yöneltti. Birçok dizinin setlerine ara vermesi ve yeni bölümlerinin çekilmemesi de alınan kanalların aldığı önlemlerde etkili faktörlerdi. TRT'de her yaşa uygun yayın akışıyla izleyicilerine nostaljik anlar yaşatacak.

TRT özlenen dizileri ekrana getiriyor

TRT evde kalanları unutmadı ve 7’den 70’e evde olanlar için her yaşın ilgisini çekecek yeni yayın kuşakları oluşturdu. Spor kuşağından, sağlıklı yaşam kuşağına, sinema filmlerinden nostaljik tv dizilerine kadar bir çok farklı içerikteki yayınlar ekranlarınıza gelecek. TRT, “Ev Hayat dolu” kuşakları ile kimsenin sıkılmasına müsaade etmeyecek şekilde  hummalı bir çalışmayla yeni bir yayın akışı oluşturuyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren sosyal medya hesabından hazırladıkları yayınlarla ilgili bir tanıtım videosu yayınladı.

TRT zengin yayın arşivini açıyor!

Yaşanan süreçte kafeteryalar, kadın-erkek kuaförleri, özel şirketler, okullar, restoranlar, kamu kurumları, spor salonları koronavirüs salgını sebebiyle kapalı. Ayrılaca sosyal mesafe kuralları sebebiyle de bir araya gelemeyenler için TRT 'Ev Hayat Dolu' projesini hazırladı. En eski ve en zengin yayın arşivine sahip kurum olan TRT, nostaljik yayınlarının yanında her yaş grubuna hitap edecek yayınları da ekranlarına taşıyacak. Doğru bilgilendirmelerle izleyicilerinin zamanlarını daha eğlenceli ve daha verimli geçirmesine yardımcı olacak. Setleri ara vermiş dizilerin oyuncularının kendi evlerinde çekecekleri, teknik ekibin kullanılmayacağı farkli konsepteki diziler de TRT ekranlarında yayınlanmaya devam edecek.

Yeşilçam filmleri yeniden TRT'de

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "Evdekal'anlar için evler hayat dolsun diye kısa sürede yepyeni bir yayın kuşağı hazırladık. Nostaljik dizi ve filmlerden, sağlıklı yaşam ve spora kadar onlarca farklı türde içerik TRT ekranlarında olacak. Evde kalın. TRT ile EvHayatDolu" şeklinde bir videolu paylaşım yaptı. Eren'in paylaşımında Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri, eskiz dizi filmler ve unutulmayan spor müsabakaları yer aldı.

04-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler