TRT Diyanet Çocuk Tv Yayına Başladı

TRT Diyanet Çocuk Tv Yayına Başladı
TRT Kurumu yeni bir kanalı daha seyirciyle buluşturdu. Pek çok kanalı bünyesinde bulunduran TRT, TRT Diyanet Çocuk Tv’yle ikinci çocuk kanalını açtı.

Geçtiğimiz hafta internet yayın platformu Tabii’nin açılışını yapan ve bu platformla dijital yayıncılık alanında büyük adım atarak dünyaya yayın yapmaya başlayan TRT yeni bir kanalı daha seyircinin hizmetine sundu. İnternet yayın platformu Tabii ile yeni bir kesime hitap etmeye başlayan ve bu platformda yayınlayacağı orijinal içeriklerle şimdiden ses getirmeye başlayan kurum Diyanet Tv bünyesinde yeni bir kanalı daha hizmete sundu. TRT Diyanet bünyesinde kurulan ve çocuklara hitap eden TRT Diyanet Çocuk Tv geçtiğimiz gün yayın hayatına başladı. Türkiye’nin en çok seyredilen çocuk kanalı olan TRT Çocuk’un ardından çocuklara özel ikinci yayın kanalı olan TRT Diyanet Çocuk Tv özellikle orijinal içerikteki yayınlarla çocuklara hitap eden yayıncılık yapacak.

Diyanet Çocuk Tv

TRT Kurumu bünyesinde yayın yapan onlarca kanala ek olarak yeni bir kanal daha yayın hayatına başladı. TRT Çocuk ile bu alandaki en büyük kanal olan ve aynı zamanda en çok izlenen çocuk kanalı olan TRT yine çocuklara özel bir yayın kanalını daha çocuk seyirciyle buluşturdu. TRT Genel Müdürü Zahit Sobacı kanalın açılışında yaptığı konuşmada “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak bizler, çocuklarımızı her zaman bize emanet edilmiş kalpler ve zihinler olarak gördük. Çocuklarımızın güzel ahlak, yardımseverlik, empati, anlayış ve sevgi temelinde duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak için gayret göstereceğiz. Ülkemizin geniş coğrafyasından beslenen güzellikleri ve kültürel zenginliklerimizi çocuklarımıza tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Kalplere Yolculuk

TRT Kurumu bünyesinde yayın faaliyeti yapacak olan TRT Diyanet Çocuk Tv özellikle çocuklar için üretilen orijinal yayınlara dikkatleri çekmeye çalışacak. Animasyon ve çizgi filmlerle çocuk seyirciyi ekran başına çekmeye çalışacak kanal “Kalplere Yolculuk” sloganıyla yayın hayatına başladı. Şu an 24 özgün içerikle yayın hayatına başlayan kanalın ilerleyen günlerde yeni yapımları çocuklarla buluşturması bekleniyor. Yayın hayatına yeni başlayan TRT Diyanet Çocuk Tv daha şimdiden çocuklardan tam not alırken yayınlanan 24yapımoldukçabeğenildi. Yeni yapımlar için hazırlıklara başlayan kanal çok yakında çocuklara yeni müjdeler verecek. TRT Diyanet Çocuk Tv yine TRT Kurumu bünyesinde yayın yapan ve geçtiğimiz günlerde yayına başlayan internet yayın platformu Tabii’den seyredilebilecek.

Diyanet Çocuk TV kanalını izlemek için buraya tıklayabilir veya "https://www.canlitv.day/diyanet-cocuk" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

12-05-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar