TRT Dizi Çekim Kurallarını Açıkladı!

TRT Dizi Çekim Kurallarını Açıkladı!
TRT yeni normal günlere özgü yeni kuralları yürürlüğe soktu. Kurum için hazırlanacak tüm yapımlar koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kurallara uymakla yükümlü. İşte detaylar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği koronavirüs artık tüm dünyada yeşi yaşam şartları oluşmasına sebep oluyor. Alışkanlıklarımız değişiyor ya da yeni tedbirlerle yaşam şartlarımızı tekrar dizayn ediyoruz. Bu bireysel olarak gerçekleştiği gibi çalışma şartlarında da kendini gösteriyor. Artık eski serbest günler geride kaldı. Televizyonlarda yayınlanan diziler ve sinema filmleri ve reklam çekimlerinde de artık yeni kurallar kendini gösteriyor. Çekim setleri yeni duruma göre dizayn ediliyor. Bunun ilk örneklerini setlerde görmemize karşın kurumsal olarak bunu setlere uygulayan ilk kurum kamu kanalı TRT oldu. TRT yayınladığı bir kararla setlerde uygulanacak kuralları belirledi. İşte yapımcıları zorlayacak o kurallar!

TRT’den Yeni Set Kuralları!

TRT kendi kanallarında yayınlanacak yapımlarda uygulanacak koronavirüs tedbiri amaçlı set kuralları yayınladı. Buna göre TRT’de yayınlanacak tüm yapımlarda setler artık bu kurallara uymak zorunda. İşte o kurallar:

-          Setlerde ambulans ve sağlık çalışanı ile ateş ölçerlerle yeterli sayıda dezenfektan ve maske bulundurulacak. Çalışanların vücut ısıları her gün ölçülecek.

-          Sete 24 saat kala tüm çalışanların sağlıklarının yerinde olup olmadığı teyit edilecek.

-          Setlerde ulaşım esnasında kamera önünde olunmadığı sürece maske takılması zorunlu tutulacak.

-          Yemekler paket şeklinde hazırlanacak. Yiyecek ve içecek malzemeleri tek kullanımlık olacak. Çay, kahve, yemek aralarında kişiler arasında sosyal mesafe kuralları uygulanacak.

-          Ortak kullanımda olan çay/kahve makineleri kullanılmayacak, çay/kahve servisi belirli aralıklarla sette görevlendirilecek personel tarafından gerçekleştirilecek.

-          Her oyuncuya ayrı makyaj kiti ve saç ekipmanları kullanılacak.

-          Saç yapımı için kullanılan ekipmanların mümkün olduğu kadar tek kullanımlık olmasına dikkat edilecek, tek kullanımlık olmayan ekipmanlar ise düzenli olarak dezenfekte edilecek.

-          Çalışmalar mümkün olduğu kadar en az kişinin set alanına erişimine izin verecek şekilde koordine edilecek.

-           Kapalı mekanlarda çalışılıyorsa, çalışanların belirli aralıklarla dışarıda hava alması sağlanacak.

-          Sette kullanılan ulaşım araçları ve karavanlar günlük, nakliye araçları ise haftalık olarak dezenfekte edilecek.

-          Sette kullanılacak karavan sayısı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde belirlenecek, her kullanımdan sonra her bir karavan dezenfekte edilecek.

Hangi Yapımlar Etkileniyor?

TRT’nin yürürlüğe koyduğu setlerdeki yeni güvenlik kuralları kurumunun yayınladığı Benim Adım Melek, Payitaht Abdülhamid, Şampiyon, Kalk Gidelim, Tutunamayanlar, Seksenler, İncir Ağacı ve Hay Sultan için geçerli. Kurum için hazırlıkları süren Mevlana ve Nizamülmülk gibi dizler için de başladığı andan itibaren geçerli olacak.

07-06-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar