TRT Dizileri İçin Rusya Pazarı Açıldı! İşte Rusya’da Yayınlanacak İki TRT Dizisi!

TRT Dizileri İçin Rusya Pazarı Açıldı! İşte Rusya’da Yayınlanacak İki TRT Dizisi!
Türkiye'den yurt dışına bir dizi satışı daha. TRT dizileri Halka ve Elimi Bırakma Rusya'da İvi internet yayın kanalına satıldı. İşte detaylar!

Son zamanlarda Türk Dizilerinin yurt dışına satılmasına özellikle de Arap dünyasında oldukça ilgi çekmesi ve buralara satılmasına alışmıştık. Hatta dizilerimiz Amerika, Brezilya gibi ülkelerden bile yoğun bir izleyici kitlesi edinmişti kendisine. Öyle ki yayınlandığı ülkelerde reytinglerde rekorlar kırmasına bile alışmıştık. Bazen konularından dolayı, bazen de rol alan oyunculardan dolayı yapılıyordu bu satışlar. Hatta Türkiye’de çeşitli sebeplerle biten dizilerin yurtdışına satışları olduğu için çekimlerinin devam ettiği de vaki bir olaydı. Satılan dizler daha çok dram ve aşk dizileri olurken tarih dizileri de satışı yapılan diziler arasında. TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul’un satışları ise rekor kırmıştı. Şimdilerde ise yine TRT 1 dizileri bir ülkeye satıldı. Ancak bu sefer ne Arap ne de Amerika kıtasına satıldı dizilerimiz. TRT dizileri Halka ve Elimi Bırakma Rusya’ya satıldı. İşte detaylar!

TRT Dizileri Rusya Yolcusu!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve izleyicinin beğendiği dizilerden konusu ve çekimleriyle farklı olan ve seyircinin ilgiyle takip ettiği ancak geçtiğimiz sezon final yapan Halka Dizisi ve yine dram türündeki izleyici tarafından çok sevilen ve ilgiyle izlenen Elimi Bırakma Dizileri Rusya’da yayın yapan internet yayın platformu olan İvi’de yayınlanacak. Alınan bilgilere göre Halka dizisi yapımcısı diziyi daha önce de internet yayın platformları için devam edeceğini bildirmişti. Şimdi ise Halka dizisinin çekilen 19 bölümü Rusya’da internet yayın platformu İvi’de yayınlanacak.

TRT’den Rusya’ya İki Dizi Birden Satıldı!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan diziler son zamanlarda ülkemizde olduğu kadar yabancı ülkelerde de oldukça gözde. Özellikle beş sezon boyunca TRT 1 ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul yurt dışı satışlarında da inanılmaz rakamlara ulaşmayı başarmıştı. Şimdilerde ise yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan iki dizide yurtdışı yolcusu. Geçtiğimiz sezon yayınlanan ve 19 bölüm sonra final yapan Halka dizisi ile 59 bölüm boyunca yayınlanan seyircinin beğenerek seyrettiği Elimi Bırakma Dizisi’de yurtdışına satışı yapılan diziler arasına girmeyi başardı. Rusya’ya satışı yapılan dizilerin İvi adlı internet yayın kanalında yayınlanacağı açıklandı. Yapılan satışın bütçesi hakkında bilgi verilmezken Türk dizileri ilk defa Rusya’ya satılmış oldu.

11-01-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar