TRT1'de Yayınlanan Halka Dizisi Devam Edecek mi?

TRT1'de Yayınlanan Halka Dizisi Devam Edecek mi?
TRT'nin fenomen dizilerinden Halka ile şok bir iddia ortaya atıldı. Halka TRT'ye veda mı ediyor? Dizi gelecek sezon hangi kanalda yayınlanacak? Haberimizde!

Televizyon dünyası ve özellikle dizi sektörü bu günlerde adeta diken üstünde. Öyle ki set çalışanından senaristine, yapımcısından oyuncusuna kadar herkes kendi çalıştıkları yapımlarla ilgili olumlu ya da olumsuz haberi bekliyor. Sezon içinde reyting yönünden sıkıntısı olmayan yapımlar bu süreci daha rahat geçirirken reyting yönünden istenileni elde edemeyen yapımlar kendileriyle ilgili kararı büyük sancılar içerisinde bekliyor. Yayıncı kanallar kendilerine kar ettirmeyen ve reytinglerde düşük sonuçlar alan yapımları bir bir bitirme kararı alırken sektör bu dönemi acı içinde kıvranarak geçiriyor. Kanallar tarafından peş peşe final yaptırılan yapımlar açıklanırken bazı yapımlarda kendileri hakkında verilecek kararı bekliyorlar. Bu yapımlardan biri olan ve TRT 1’de yayınlanan halka gelecek sezon için kendileriyle ilgili kararı bekliyor.

Halka Bitiyor mu?

TRT 1 için Es Film tarafından hazırlanan ve bu sezonun ortalarında yayına başlayan Halka dizisi bu sezonun en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici’nin patronu olduğu ES Film imzalı TRT’nin iddialı polisiye dizisi Halka Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, Burak Sergen, Serkan Çayoğlu, Kaan Yıldırım, Hande Erçel ve Hazal Subaşı’dan oluşan oyuncu kadrosuyla adından söz ettirirken özellikle sosyal medya da geniş bir fan kitlesine sahip oldu. Ancak dizinin reytinginin düşük olması Halka’nın sezon sonu ekrana veda edip etmeyeceğini gündeme getirdi. Şu ana kadar TRT yönetiminin diziyle ilgili kararı netleşmemiş olsa da yapım şirketi olumsuz bir duruma karşı B planını devreye sokmaya hazır gibi görünüyor. ES Film cephesinden gelen haberlere göre, TRT Halka’ya devam etmeme kararı alırsa ‘Halka’ dijital platformda yayın hayatına devam edecek. Dizi özellikle Blutv’den teklif alırken proje şu günlerde Netflix’in satın alma ekibinin de yakın markajında.

Halka Dizisinin Konusu Ne?

İki genç adam, iki farklı insan, iki kurban, bambaşka yerlerden gelip, yan yana durarak, inat ve öfkeyle,  kader sandıkları, tesadüf saydıkları bir kumpasla savaşıyorlar. Uzakta kalan ve uzayıp gelen bir geçmişin peşine düşüyorlar.  Eski defterlerin, kirli davaların, büyük ve küçük yalanların hesabını soruyorlar. Mafyanın, paranın,  entrikanın konuştuğu ve sustuğu bir hayatın içinde sürükleniyorlar. Halka, dur durak bilmeyen bir serüvenin, karanlık bir dünyanın hikâyesi. Kanayan ve kanadıkça acıtan bir mazi. Kaan ve Cihangir’in yeryüzünden intikamı… Halka, polisiye trüklerini kullanan, tempolu, serüven temalı bir tv dizisidir. Halka ismi, üç halka simgesiyle bilinen bir suç şebekesinden gelmektedir. Halka’nın en temel özelliği, her bölümde artan muammalı temposu ve klasik mafya anlatılarının aksine kadınların güçlü olduğu, yönetip yönlendirdiği bir karakter içeriği taşımasıdır. Hikâyenin kahramanları Halka’nın mağdurları olduklarını öğrenerek, örgütle mücadeleye girişen Kaan ve Cihangir’dir.

 

19-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler