TRT’nin Hay Sultan Dizisine İki Önemli Oyuncu Daha Katıldı!

TRT’nin Hay Sultan Dizisine İki Önemli Oyuncu Daha Katıldı!
TRT 1'de Abdulkadir Geylani’nin hayatının anlatılacağı ve Abdulkadir Geylani’yi Çetin Tekindor’un canlandıracağı Hay Sultan’a iki oyuncu daha dahil oldu. İşte detaylar.

TRT 1 son zamanlarda yaptığı atakla özel televizyonlarla yarışır hale geldi. Hatta bazı günler ve bazı yayınlarda özel kanalları geride bile bırakmaya başladı. Kamu yayıncığı hizmeti gören TRT bu doğrultu da yayınlar yapmayı da kendisine görev olarak gördü ve bunun için çeşitli yapımları birbiri ardı sıra hazırlamaya başladı. Bu yayınlardan birini de ramazan ayında yayınlamaya başlayacak olan Hay sultan adlı dizi oluşturuyor. İslam Tarihinin en önemli karakterlerinden biri olan Tasavvuf alimi Abdulkadir Geylani’nin hayatını anlatacak dizi ramazan ayında 30 gün boyunca seyirciyle buluşacak. Bunun için cast çalışmaları devam ederken aynı zamanda dizinin çekimleri de başladı. Başrolünde usta oyuncu Çetin Tekindor’un rol aldığı dizinin yapımcılığını Emre Konuk yaparken yönetmen koltuğunda ise Sedat İnci oturuyor. Birbirinden usta isimlerin rol aldığı diziye son olarak iki güçlü karakter daha katıldı. İşte detaylar!

Olcay Kavuzlu ve Esat Polat Güler Hay Sultan Dizisinde!

İslam tarihinin büyük alimlerinden Tasavvuf alimi Abdulkadir Geylani’nin hayatını anlatacak olan ve Ramazan ayında 30 gün boyunca yayınlanacak hay Sultan adlı dizinin çekimleri başladı. Usta oyuncu Çetin Tekindor’un Abdulkadir Geylani’yi canlandıracağı dizinin yapımcılığını Emre Konuk yapıyor. Oyuncu kadrosunda Çetin Tekindor, Kerem Arslanoğlu, Cemal Toktaş, Gülper Özdemir, Kevork Malikyan gibi usta isimlerin yer aldığı Hay Sultan’a iki usta oyuncu daha dahil oldu. Diziye Badavun karakteriyle Olcay Kavuzlu dahil olurken İsmail karakteriyle de Esat Polat Güler dizide rol alacak. 60 dakika olarak hazırlanacak dizi ramazan ayında TRT 1 ekranlarında 30 gün boyunca seyirciyle buluşacak. Çekimleri geçtiğimiz günlerde başlayan dizinin seyirciden tam not alması bekleniyor.

Hay Sultan Ramazan Ayında TRT 1’de

Yapımcılığını Emre Konuk, yönetmenliğini Sedat İnci’nin üstlendiği Hay sultan dizisini İsa Yıldız kaleme alıyor. Toplumsal meselelerle yakından ilgilenen ve konumunu önemseyen her olaya dahil olup barış çağrısı yapan Tasavvuf alimi Abdulkadir Geylani’nin hikayesini anlatacak dizi seyirciyi derinden etkileyecek hikayelerden oluşuyor. Tarikat hırkasının miskinlere değil alimlere yakıştığını, dervişlerin hurafelerle değil bizzat hayatın gerçeklerini kabul ederek yaşadığını ve ilimleri ile medeniyetleri şekillendireceğini anlatacak 60 dakikalık dizinin çekimleri ise başladı. Ramazan ayında 30 gün boyunca ekrana gelecek dizi TRT 1’in iddialı yapımlarından olacak.

09-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar