TRT’nin Yeni Dizisi Sığınak Başlıyor

TRT’nin Yeni Dizisi Sığınak Başlıyor
Pek çok diziye imza atan ve sevilen dizileri seyirciyle buluşturan TRT Kurumu bünyesinde yayın yapan TRT Türk Sığınak dizisini bu akşam seyirciyle buluşturuyor.

Dizi sektöründe hemen her gün yeni bir dizinin başlayacağı ya da final yapacağı haberleri gündemde yer alıyor. Pek çok yapım şirketinin dizi, film ve değişik projeler ürettiği sektörde değişik platformlarda yayınlanan onlarca yapım yer alıyor. TRT Kurumuna ait kanallarda da pek çok dizi ve filmler yayınlanıyor. Başta TRT 1 olmak üzere TRT Sıfır ve TRT Türk yeni dizi ve filmlerle seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Daha çok yurtdışındaki Türkler için içerik üreten ve yayın yapan TRT Türk bugünlerde yeni bir heyecan yaşıyor. Kanal uzun süredir hazırlığını sürdürdüğü dizisi Sığınak’ı sonunda seyirciyle buluşturuyor. 17 Mart akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek olan Sığına göç ve gurbet temalarını işliyor. Özellikle Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesine çalışmaya giden Türk işçilerin yaşadıklarını anlatan Sığınak dizisi bu akşam saat 20.00’da ekrana gelecek.

Sığınak Başlıyor

TRT Türk ekranlarında yeni bir dizi başlıyor. Uzun süredir hazırlıkları süren ve çekimleri devam eden Sığınak dizisi bu akşam ilk bölümüyle ekrana geliyor. 60 yıl önce çalışmak için Almanya’ya giden Türk işçilerin hayatlarından kesitleri ekrana getirecek dizi seyirci tarafından merakla bekleniyor. Daha önce aynı konseptte belgeseller, haber programları yapan sektör aynı zamanda sayıları çok olmasa da Türk iççiler ve yabancı insanlar arasındaki hikayeleri anlatan dizileri de yayınladı. Bunlar arasında Mardin Münih Hattı ilk sırada yer alıyor. Şimdilerde ise senaryosunu Uğur Akça’nın kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda da Yasin Çetin’in oturduğu Sığınak bu yapımlara ekleniyor.

Sığınak Konusu Ne ve Oyuncuları Kim?

Uğur Akça tarafından senaryosu kaleme alınan ve Yasin Çetin’in yönetmen oturduğu Sığınak bu akşam ilk bölümüyle TRT Türk’te seyirciyle buluşuyor. Sığınak göç ve gurbet temalarını işliyor. Dizide, yolları göçle birleşmiş Almanya’ya çalışmak için giden Türk işçilerin yaşamlarından kesitler sunacak dizide vatan özlemi, başka bir ülkede yaşamanın zorlukları gibi hikayeler ekrana gelecek. Dizinin oyuncu kadrosunda

-          Evren Erler

-          Demet Gül

-          Ferit Okan Tokmak

-          Ahmet Can Doğanbey

-          Ali Rıza Tanyeli

-          Ömür Kayakırılmaz ve

-          Melis Şenozan yer alıyor. Dizinin yapımcılığını Uğur Armutçu üstlenmiş durumda. Sığınak dizisi ilk bölümüyle 17 Mart Cuma günü TRT Türk’te seyirciyle buluşuyor.

17-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar