Tuğba Coşkun, Seren Serengil'den korunma talep etti, mahkeme ne dedi?

Tuğba Coşkun, Seren Serengil'den korunma talep etti, mahkeme ne dedi?
Katıldığı programlarda sivri çıkışlar yaparak dikkatleri üzerine çekmek isteyen Seren Serengil bir kez daha sosyal medyaya malzeme oldu. Bu seferki muhatabı Tuğba Coşkun oldu

Olayların ve tartışmaların kadını Seren Serengil, bir kez daha sosyal medyaya malzeme oldu. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in eşi Tuğba Coşkun, kendisi hakkında iddialar ortaya atan Seren Serengil'den korunma talep etti. Ancak sözlerinde kasıt bulunmadığına hükmeden  mahkeme bu talebi reddetti. İzleyici Tuğba Coşkun'un neden korunma talep ettiğini ve mahkemenin neden reddettiğini merak ediyor. Şimdi detaylar

Tuğba Coşkun, Seren Serengil'den korunma talep etti, mahkeme ne dedi?

Katıldığı televizyon programlarında sivri çıkışlar yaparak dikkatleri üzerine çekmek isteyen Seren Serengil bir kez daha sosyal medyaya malzeme oldu. Katıldığı bir televizyon programında 'Tuğba Coşkun’un eski eşi Mehmet Ali Erbil’i sevmediğini' söyleyen Seren Serengil, konunun muhatabı Tuğba Coşkun'u kızdırmayı başardı. Şovmen Mehmet Ali Erbil'in eski eşi Tuğba Coşkun, bir televizyon programında kendisi hakkında ileri geri konuşan sunucu Seren Serengil'den korunma talebiyle İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurdu.

Psikolojik olarak zarar görmeme sebep oldu

Avukatı Seçil Turgut tarafından İstanbul Aile Mahkemesine dilekçe sunan Tuğba Coşkun'ndan şikayetçi oldu. Dilekçede, Serengil'in 25 Ağustos'ta yayınlanan bir televizyon programında Mehmet Ali Erbil'e, Tuğba Coşkun'u kastederek, ‘Tuğba'yı hep şey gördüm, nedense seni çok sevmemiş gibi', ‘Onun seni hiç sevdiğini düşünmüyorum', ‘Seni sevmedi gibi geliyor' şeklinde söylemlerde bulunduğuna yer verildi. Bununla yetinmeyen Tuğba Coşkun, mahkemeye sunduğu dilekçede psikolojik zarar gördüğünü belirterek Seren Serengil hakkında yeni bir iddia ortaya attı. Dilekçede geçen ifadeleri aynen yayınlıyoruz: “Tuğba Coşkun'un eski eşi Mehmet Ali Erbil ile birlikteliğinden şu an 15 yaşında Ali Sadi adlı bir çocukları bulunmaktadır. Mehmet Ali Erbil ile evliliğinin bitmesinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen, Seren Serengil'in televizyon ekranlarında Tuğba Coşkun hakkında ‘çocuğunun babasını sevmediği' algısı oluşturan söylemleri ısrarla tekrar etmektedir” 

Serengil'in söylemleri aile kutsallığıyla bağdaşmıyor

Seren Serengil hakkında ağır suçlamaların geçtiği dilekçede Tuğba Coşkun geçerli sebepler ileri sürdü. İşte o gerekçeler: “Seren Serengil daha öncede Tuğba Coşkun hakkında bu tür ithamlarda bulunmuştur. Serengil'in bu haksız ve mesnetsiz yorumları çocuğun yanı sıra Tuğba Coşkun'un da psikolojik olarak zarar görmesine sebep olmuştur. Davalının bu saldırısının tekrarlanma ihtimaline karşı mahkemenizden tedbir talebi verilmesini istiyoruz” 

Üst mahkeme başvuruyu reddetti

Dilekçeyi ve ağır ithamları değerlendiren mahkeme Tuğba Coşkun'un korunma talebini şu gerekçelerle reddetti. İşte o gerekçeler: " Tarafların tanınmış kişiler olması, akrabalık bağının bulunmaması, Serengil'in yayın yoluyla aşağılayıcı, küçük düşürücü, onur ve itibar zedeleyici söz ile davranışlarda bulunmaması ve ısrarlı takibin olmaması gerekçeleriyle korunma talebi reddedilmiştir."
Ancak iddialarından vazgeçmeye niyeti olmayan Tuğba Coşkun, korunma talebinin reddine karşın bir üst mahkemeye itiraz etti. Ancak üst mahkeme, kararın yasaya uygun olması nedeniyle başvuruyu reddetti.

20-09-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar