Edis, Eurovision ile ilgili soruya bakın ne cevap verdi?

Edis, Eurovision ile ilgili soruya bakın ne cevap verdi?
Edis, yeni teklisi 'Arıyorum' için sorulara yanıt verdi. Sevilen pop müzik sanatçısı Eurovision sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.

Edis, yeni teklisi 'Arıyorum' çıktıktan hemen sonra sorulara yanıt verdi. Ünlü popçu, kendisi ve müziğiyle ilgili pek çok merak edilen konuya ışık tuttu. Röportajda Eurovision ile ilgili bir soru ve Edis'in verdiği cevap fazlasıyla dikkat çekti. Edis, Eurovision'da Türkiye'yi temsil etmeye çok sıcak baktığını ifade etti.

Edis, Eurovision'a katılmak için dünden razı

Türkiye her ne kadar yıllardır Eurovision'a katılmasa da yarışmada Türkiye'yi temsil edebilecek şarkıcıların isimleri hep sıkça anılır. Bu isimlerin başında gelen kişi ise her zaman Edis olur. Yarışmaya uygun müzik tarzı ve sahne performansı onu diğer isimlerin önüne koyuyor. Sevilen şarkıcı 'Arıyorum' teklisinin çıkışı şerefine soruları yanıtladı. Edis, röpotajında Türkiye'nin Eurovision'da her zaman olması gerektiğini savunurken yıllardır Eurovision'da yarışmayı hayal ettiğini ifade etti. Ayrıca bundan yıllar önce Eurovision için bir şarkı bile yazdığını da itiraf edereken "Büyük cesaret bence bana teklif gelse ben de yapabilirim. Çocukluğumda çok izledim ve sevdim Eurovision'u, müzikle ilgilenenler için doyurucu bir platform. Yaptığınız bir şarkıyı bazen orayı hayal ederek bile yapabiliyorsunuz, 'Dudak' diye bir şarkım var, bir gün katılırsak diye yazmıştım bu parçamı. Katılamadığımız için ben üzgünüm, uluslararası bir yarışmada olmalıyız ülke olarak. Sertab Erener'in birinci olduğu gün en mutlu olduğum zamanlardan biriydi" ifadelerini kullandı.

Türkiye bu yıl Eurovision'a geri mi dönüyor?

TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'na uzun süredir katılmaması geniş kitlelerce üzüntüyle karşılanıyor. Son olarak 2012 yılında Can Bonomo ile katıldığımız Eurovision'a o tarihten bu yana bir daha katılmadık. Haziran ayında TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, yarışmayı düzenleyen ve TRT'nin de üyesi olduğu Avrupa Yayın Birliği ile 2022 yılındaki Eurovision için görüşmelerin başladığını açıklamıştı. Ancak sonrasında bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Ağustos ayında ise TRT Genel Müdürlüğü görevine Zahid Sobacı atandı. Yeni TRT Genel Müdürü'nün Eurovision'a yeniden katılım ile ilgili bir adım atıp atmayacağı hala belirsizliğini koruyor. 

2022 Eurovision Şarkı Yarışması için 31 ülkenin katılımı onaylandı. Yarışmaya aktif olarak katılan 8 ülkenin ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu uzun süredir yarışmaya katılmayan 6 ülkenin katılımları hala onaylanmış değil. Bir sonraki Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak ülkelerin kısa bir süre içinde katılımlarının onaylanmış olması gerekiyor.

19-09-2021
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler