Türk dizilerinin yayından kaldırma talimatı o isimden geldi

Türk dizilerinin yayından kaldırma talimatı o isimden geldi
Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ingilizce yayın yapan The National, Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir habere imza atmıştı. BAE, MBC bünyesinde yayın yapan kanallardan neden Türk dizilerini kaldırttı?

Geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE)  ingilizce yayın yapan The National, Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir habere imza atmıştı.Haberde BAE'nde yayın yapan MBC bünyesindeki 11 kanala 'Türk Dizilerini Yayından Kaldırın' talimatı verildiği aktarılırken, böyle bir kararın neden verildiği hakkında net bir bilginin olmadığı okurlara duyurulmuştu.

MBC bünyesinde yayın yapan kanallarda 6 Türk dizisi yayınlanıyordu. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını iki sebebi var. Bunlardan biri dizilerin maaliyetinin 25 milyon dolar olması, diğer ise Türkiye ile Suudi arasında yaşanan Katar krizi.

Gazetede yer alan haberde dizilerin yayından kaldırılma kararının, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakın üst düzey bir yetkiliden geldiğini söyledi” ifadesi yer aldı.

NETFLIX: "MBC'nin kararı bizi etkilemiyor"

Online yayın platformu Netflix, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaklaşık 20 Türk dizisi yayınlıyor. The National Gazetesi, Türk dizilerinin yayından kaldırılma kararından sonra Netflix'in tutumunun ne olacağı hakkında habere yer verdi.

Haberde Netflix'in yayın politikalarının değiştirilmeyeceği ve MBC'nin kararının kendilerini etkilemediği aktarılırken, bölgedeki izleyicilerin böyle bir karar alınmasından dolayı mutsuz oldukları ifadeleri kullanıldı.

12-03-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar