Türkiye - Fransa maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Türkiye - Fransa maçı ne zaman ve hangi kanalda?
Türkiye, EURO 2020 yolundaki en önemli sınavına Fransa karşısında çıkacak. Mücadele ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye, UEFA Euro 2020 Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçına çıkacak. A Milli Futbol Takımı'nın rakibi son Dünya Kupası şampiyonu Fransa. Bu zorlu mücadele ne zaman ve hangi kanalda?

Elemelere hızlı bir giriş yapan Türkiye, ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. İkinci maçında ise rakip Moldova'ydı. A Milliler, Eskişehir'de oynanan karşılaşmayı 4-0 kazandı. Goller Hasan Ali Kaldırım, Cenk Tosun (2) ve Kaan Ayhan'dan geldi. Bu maçlardan sonra oluşan puan durumunda Türkiye, 6 puanla ikinci sıraya yerleşti. Türkiye ile aynı puana sahip olan Fransa, averajla ilk sırada yer aldı. Aynı puana sahip bu iki takım liderlik için karşı karşıya gelecek. 

Türkiye - Fransa maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Türkiye ile Fransa'yı karşı karşıya getirecek UEFA Euro 2020 Elemeleri H Grubu üçüncü maçı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. 6 Haziran Cumartesi akşamı saat 21:45'te başlayacak mücadeleyi TRT 1 futbolseverlerle buluşturacak. 

Fransa'nın yükselen form grafiği

Son dönemlerin gözde milli takımlarından Fransa, formuyla dikkat çekiyor. Didier Deschamp'ın öğrencileri oynadığı son 30 maçta yalnızca 3 kez yenilgi yüzü gördü. Horozlar'ın Avrupa Elemeleri'nde aldığı son yenilgi 9 Haziran 2017 tarihinde oynanan İsveç maçıydı. Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda 1998'in ardından ikinci şampiyonluklarını elde ettiler. Kupada oynadıklar 13 maçın 12'sinden galibiyet ve birinden beraberlikle ayrılarak nağmalup bir şekilde kupaya uzandılar. 

Rakibimizin kalesinde Hugo L'loris, defansında Raphael Varane, orta sahasında Paul Pogba ve N'golo Kante, forvet hattında ise Kylian Mbappe ve Antonie Griezmann gibi önemli yıldızları bulunuyor. A Milli Takım'daki ikinci dönemindeki üçüncü maçına çıkacak olan Şenol Güneş'i, Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından ilk kez takımın başında göreceğiz. Bakalım Fransa'nın bu yıldızlarına karşı sahaya nasıl bir ilk 11 sürecek?

Muhtemel 11'ler:

Türkiye: Mert Günok, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mehmet Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz

Fransa: Hugo Lloris, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Layvin Kurzawa, Benjamin Pavard, N'golo Kante, Paul Pogba, Blias Matuidi, Antonie Griezmann, Kylian Mbappe, Oliver Giroud

02-06-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler