Türkiye rekorunu kıran Acun Ilıcalı bu kez dünya rekoru kırdı

Türkiye rekorunu kıran Acun Ilıcalı bu kez dünya rekoru kırdı
Ekranların deneyimli sunucusu Acun Ilıcalı, kırdığı rekorlarla konuşuluyor. Geçen gün Türkiye rekoru kırmıştı bu kez dünya rekorunu kırdı.

Survivor ve O Ses Türkiye yarışmalarının sunucusu ve yapımcısı olan Acun Ilıcalı, son dönemde sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaya başladı. Acun Ilıcalı'yı sık sık takipçileriyle canlı yayın gerçekleştirirken görüyoruz. Acun Ilıcalı, Instagram canlı yayınlarını Survivor 2020'ye entegre etti. Survivor yarışmacıları ile yapılan canlı yayınlar önce Türkiye rekorunu kırdı, birkaç gün sonra yapılan ikinci canlı yayında ise dünya rekoru kırıldı.

Acun Ilıcalı, Instagram'da dünya rekoru kırdı

Acun Ilıcalı, Mayıs ayında Survivor yarışmacıları ile bir canlı yayın gerçekleştirdi. Instagram hesabı üzerinden yapılan canlı yayın bir ilk olma özelliğini taşıyordu. Canlı yayını tam 1 milyon kişi aynı anda izliyordu. Bu rakam Türkiye'de daha önce görülmemiş bir rakamdı. Instagram canlı yayın izlenme rekorunun kırılması epeyce konuşuldu. Acun Ilıcalı, 26 Mayıs gecesi ikinci bir Instagram canlı yayını açtı. Bayram nedeniyle yarışmacıların katıldığı canlı yayında bir rekor denemesi gerçekleştirildi. Amaç dünya rekorunu kırmaktı. Daha önce Instagram üzerinde yapılan bir canlı yayın en fazla 2 milyon kişi tarafından izlenmişti. Herkesin ilgiyle izlediği Survivor'ın canlı yayınlanan bölümünün sona ermesinin hemen ardından Acun Ilıcalı'nın Instagram hesabından canlı yayına geçildi. Canlı yayın daha önce eşine rastlanmamış bir ilgiyle karşı karşıya kaldı. Tam 3 milyon kişi aynı anda canlı yayını izliyordu. Dünya rekorunun gelmesinin ardından hislerini açıklayan Acun Ilıcalı "3 milyonu çok kısa sürede geçtik. Yani demek ki belki hedefimiz 4 milyon olsaydı, 4 milyon da olacaktı" ifadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı kimdir?

1969 Edirne doğumlu Ilıcalı aslen Erzurumludur. Lise döneminde derslerden koptuğu için odaya kapatılan Acun, İstanbul Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazansa da okulunu 7 yılda bitiremedi. Genç yaşta evlenen Acun, anne ve babasını trafik kazasında kaybedince sarsıntı geçirdi. Bir yıl boyunca evden çıkmayan ve genç eşinden boşanan Ilıcalı bir de motosiklet kazası geçirerek yaralandı. Kot dükkânı açsa da yürütemedi. 1996 yılında çocukluk arkadaşı Göktuğ Sevinçli’nin Show TV'de spor servisinde çalışmasıyla kendini televizyon dünyasında bulan Acun Ilıcalı, spor müdürü olan İlker Yasin sayesinde muhabir olarak işe başladı. 2002 yılında "Acun Firarda" adlı gezi ve eğlence içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Ilıcalı 2006 yılında "Acun Medya" adlı şirketi kurdu. “Fear Factor" adlı korku-gerilim içerikli televizyon programı ve "Var mısın Yok musun" adlı yarışma programıyla tanınmaya başlayan Ilıcalı asıl ününü "Survivor Türkiye" adlı yarışma programıyla duyurdu. "Yetenek Sizsiniz Türkiye" ve "O Ses Türkiye" isimli yarışma programlarıyla televizyon dünyasında kendine yer edinen Acun "Tv8" adlı televizyon kanalını satın aldı. Son dönemde "MasterChef Türkiye" ile de başarılarını sürdürdü. Türkiye'de gelir vergisi listesinde 62. Olan Acun Ilıcalı halen kendi kanalı Tv8'de çeşitli yarışma programları hazırlamaktadır.

27-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler