TYT Türk Kanalı Yayınlarını Durdurdu!

TYT Türk Kanalı Yayınlarını Durdurdu!
Yayın hayatına henüz bir yıl önce başlayan ve medya sektörüne yeni bir ses ve soluk getireceği iddia edilen TYT Türk kapanma kararı aldı. Peki kanal neden kapanıyor? İşte detaylar!

Türk televizyonculuğu ne yazık ki bu günlerde kötü bir günler yaşıyor. Özellikle yeni kurulan ve sektöre iddialı bir giriş yapan TYT Türk reklam gelirlerinde hedeflenen noktalara ulaşılamadığı ve ekonomik olarak zor durumda kalındığı gerekçesiyle kapatılma kararı aldı. Texs Medya bünyesinde yer alan TYT Türk Tv, ekonomik krizleri gerekçe göstererek yayın hayatını durdurma kararı aldı. Henüz yayın hayatına başlayalı bir yıl olan ve 5 ağustos’ta yayın hayatına başlayan kanal uzun süredir ekonomik gerekçeler sebebiyle zor günler geçiriyordu. Bünyesinde ünlü spiker Türkan Varol ve Öykü Cengiz gibi isimlerin yer aldığı kanal beklenen reklam seviyelerine bir türlü ulaşamadı ve ekonomik olarak zor bir sürece girdi. Bütün bu gelişmelerin ardından kanal aldığı bir kararla bundan sonra canlı yayın yapmayacağını, yeni program çekmeyeceğini duyurdu.

TYT Türk Bir Yılda Kapandı!

Texs Medya bünyesinde yer alan TYT Türk ekonomik krize takıldı. Kanal henüz 5 Ağustos’ta yayın hayatına başlamıştı. Kanal yeterli reklam gelirine ulaşılamadığı gerekçe gösterilerek kapanma kararı aldı. Kanalın bu kararı her ne kadar beklense de yine de medya sektöründe TYT Türk’ün kapanması şok etkisi yarattı. Kanalda çalışan 80 çalışanın durumunun ne olacağı merak edilirken kanalın bir süre daha bant yayınla seyirciye ulaşacağı ancak yeni hiçbir yapım üretmeyeceği ve canlı yayın yapmayacağı açıklandı.

Kanalın kapanmasının ardından TYT Türk’ün satış opsiyonunun da değerlendirildiği açıklandı. Kanalın frekans hakkı ve teknik malzemelerle birlikte 5.5 milyon TL üzerinden satışa çıkıldığı belirtildi. Kanala bir alıcı çıkıp çıkmadığı bilinmezken gelecek süreçte satışın yapılıp yapılamayacağı, kanalın tamamen kapanıp kapatılmayacağı da belli olacak.

TYT Türk Bünyesinde Hangi İsimler Bulunuyordu?

Geçtiğimiz ağustos ayında faaliyete başlayan ve 1.5 senedir yayın yapan TYT Türk ne yazık ki ekonomik gerekçeleri bahane göstererek kapanma kararı aldı. Kurulduğu zaman televizyon dünyasına yeni bir ses ve soluk getireceği iddiasıyla yayına başlayan kanal ne yazık ki reklam gelirinin düşük olması sebebiyle ekonomik olarak gerekli seviyeye ulaşamadı. Kanal bünyesinde Türkan Varol, Ebru Keser, Pınar Ergüner, Canan Danyıldız, Öykü Cengiz gibi tanınmış isimler yer alıyordu. Kanalda ayrıca yaklaşık 80 çalışan bulunuyordu.

30-11-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar