Ulusal Kanal kapanıyor mu?

Ulusal Kanal kapanıyor mu?
Türksat uydusunun kanalları arasında yer alan Ulusal Kanal kapacak! iddiaları doğru mu? İşte Ulusal Kanal Kapanıyor mu? sorusunun yanıtı...

Geçtiğimiz günlerde Turksat Uydusunda yer alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i kanalı Ulusal Kanal, kapatılacak iddiası ortaya atılmıştı. 19 yıl önce yayın hayatına başlayan Ulusal Kanal, Türksat'a olan borcunu ödeyemezse kapatılacak? İddiası meydana geldi.
2000 yılında yayın hayatına başlayan Ulusal Kanal, Turksat'a olan kalan borcunu ödeyemezse kapatılacağı söz konusu oldu. Ancak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kanalı Ulusal kanalın Türksat'a ne kadar borcu olduğu öğrenilmedi.
Ulusal Kanal Yayın Yönetmeni Sinan Sungur yaptığı açıklamada 'Ulusal Gönüllüleri destan yazıyor. Kanalını ayakta tutmak ve yayınlarını izleyebilmek için büyük özveri gösteriyor. Ulusal Kanal'ın harcı emektir, paylaşımdır. Bu büyük paylaşımla kanalımız ilelebet yaşayacak ve nice 20 yıllara yürüyecektir. Bu gönüllülerimiz sayesinde olacaktır. Buna eminiz. Tabi önümüzde bir engelimiz var. 12 Kasım'da Türksat'a olan borcumuzu kapatmamız gerekiyor. Son 4 gündeyiz. Haydi el birliğiyle kalan kısmını çözelim ve yayınlarımıza devam edelim. Türkiye Ulusal Kanalsız olmaz!' sözlerini kullandı.

2000 yılında Yeditepe Tv olarak bilinen ismini Ulusal Kanal olarak değiştiren yayın kanalı, 2003 yılında ulusal yayına başlamıştır. 19 yıldır ekranlarda yayınlanmaya devam eden Ulusal Kanal, iddialara göre Türsat'a olan borcunu ödeyemezse önümüzdeki günlerde kapanacak. Henüz ne akdar borcu olduğu öğrenilemeyen Ulusal Kanal'ın sahibi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, şu açıklamalarda bulundu;

'Türkiye'de bütün kanallar kapanır Ulusal Kanal kapanmaz.'

İlerleyen günlerde Ulusal kanal'ın akibetini hep birlikte göreceğiz. Peki Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kimdir?

Doğu Perinçek kimdir?

1942 yılında dünyaya gelen Doğu Perinçek, Gaziantep doğumludur. Vatan Partisi Genel Başkanı olarak tanıdığımız Doğu Perinçek, aynı zamanda da Hukuk doktorudur. Eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Doğu Perinçek, öğrencilik yıllarında Almanya'ya giderek işçilik yapmıştır. Daha sonra Siyasi İlimler Derneği Türkiye Bölümü yöneticiliği yapan Doğu Perinçek, gazeteci Şule Perinçek ile dünya evine girmiştir. Çok sayıda eseri bulunan Doğu Perinçek, iyi derecede Almanya ve İngilizce yabancı dillerine sahip olması sayaesinde çevirmenlikte yapmıştır. Günümüzde ise Türksat'ta yayını bulunan Ulusal Kanal'ın sahibi olarak bilinmektedir.

12-11-2019
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar